Ce afecţiuni ascunde vederea slabă pe timpul nopţii. Sfaturile specialiştilor

Ce afecţiuni ascunde vederea slabă pe timpul nopţii. Sfaturile specialiştilor

Oftalmologie. FOTO: Arhivă

Multe pesoane se confruntă cu dificultăţi de vedere noaptea, ceea ce deranjează în special la condus. Indiferent care sunt cauzele ce produc acest disconfort, soluţia este o consulaţie la oftalmolog.

Sursa problemelor care ţin de vederea slabă pe timpul nopţii ar putea fi ochii sau ochelarii. Este foarte posibil ca vederea să suporte unele modificări de la ultima vizită oftalmolog pentru ochelari, iar această schimbarea se poate observa doar noaptea, scrie Harvard Medical School. Dacă se constată acest lucru, o reţetă actualizată pentru noile lentile poate îmbunătăţi situaţia. Potrivit specialiştilor, adăugarea la ochelari a unei lentile antireflexive ajută la reducerea luminozităţii farurilor celorlalte maşini pe timpul nopţii. 
 
Vederea slabă pe timpul nopţii ar putea ascunde şi o problemă specifică a ochiului, iar pentru această problemă este recomandat un examen oftalmologic complet. Studiile au arătat că pe măsură ce îmbătrânim, ochii devin mai uscaţi şi nu mai produc destule lacrimi. Astfel, corneea se usucă şi se irită. În acest caz lacrimile artificiale pot rezolva problema, deşi uneori sunt necesare tratamente mai complexe.
 
Cataracta reprezintă un alt motiv care duce la diminuarea vederii de noapte. Lentilele din interiorul ochilor devin tulburi şi lumina devine mai neclară la nivelul ochiului. În acest caz, specialiştii recomandă operaţia de îndepărtare a cataractei, care a devenit o rutină.
 
Citeşte şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările