Biserica de lemn din Rozavlea, mistuită de flăcări

Biserica de lemn din
Rozavlea, mistuită de flăcări

Biserica din Rozavlea, în flăcări   Foto. Captură video Maramureş TV

O biserică din lemn din localitatea Rozavlea a ars în proporţie de peste 80 %. Făcările au mistuit lăcaşul de cult rapid, intervenţia pompierilor fiind fără folos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un incendiu devastator a mistuit o biserică din lemn din Rozavlea, unde flăcările au transformat în scrum peste 80 la sută din lăcaşul de cult. Din întraga biserică ce are o suprafaţă de 350 de metri pătraţi nu a rămas decât demisolul, construit din piatră. A ars, de asemenea, şi turla bisericii, înaltă de 67 de metri. Pompierii au intervenit cu patru autospeciale, însă lemnul uscat a ars mult prea repede. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un cablu electric defect sau izolat necorespunzător, însă ancheta continuă pentru determinarea exactă a cauzei.

Biserica distrusă de foc este numită Şesu Mănăstrii şi are hramul Sf. Gheorghe. Lăcaşul de cult afectat de incendiu nu este monumentul istoric ce datează de la 1717. 


Biserica din Rozavlea, în flăcări    Foto: captură video Maramureş TV
 
Prefectul judeţului Maramures, Sebastian Mihai Luput, a declarat că în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş şi ai autorităţilor locale, se va oferi sprijin pentru ca lăcaşul de cult să fie reconstruit.
 
Mai puteţi citi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: