VIDEO Dumbrava minunată, un film creat în Parcul dendrologic de la Hemeiuş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Castelul Roşu" din Parcul dendrologic Hemeiuş
"Castelul Roşu" din Parcul dendrologic Hemeiuş

Mai multe cadre din îndragitul film pentru copii „Dumbrava Minunată”au fost turnate în Parcul dendrologic din comuna băcăuană Hemeiuş.

Pelicula, realizată după opera scriitorului Mihail Sadoveanu, a fost lansată în anul 1980 şi s-a bucurat de recunoaştere naţională şi internaţională. Filmul a câştigat premiul pentru cel mai bun basm cinematografic la Moscova (1981), dar şi alte distincţii la festivaluri de profil din Spania şi Ecuador.

Lizuca şi caţelul Patrocle, însoţiţi de Bunicul (rol interpretat de regretatul actor Ernest Maftei, originar din localitatea băcăuană Prăjeşti) au rămas în memoria celor mici dar şi în istoria cinematografiei româneşti.

România à la Hollywood. Poveşti de pe platouri de filmare: De la Racheta albă, Pistruiatul, B.D. şi Toate Pânzele Sus la California Dreamin' şi Orient Express

                              

image

Parcul dendrologic din Hemeiuş a fost înfiinţat în anul 1880 şi ocupă în prezent o suprafaţă de aproximativ 50 de hectare având peste 1.300 de specii de arbori şi arbuşti. Aici se găseşte cea mai mare colecţie de trandafiri din România (600 de specii).

În mijlocul parcului se află conacul Cantacuzino-Paşcanu, construit între 1864-1866 pe moşia lui Costache Paşcanu (fost vistiernic al Moldovei) şi a lui Grigore Cantacuzino. Clădirea este construită din cărămidă roşie şi mai poartă denumirea de "Castelul Roşu".

Alte articole:

Acord de colaborare şi susţinere reciprocă între Centrele cinematografice din România şi din Franţa

Filmele copilăriei americane, turnate în Delta Dunării de o nemţoaică, rulează la Cluj 

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite