Meniul de Revelion arde la buzunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii localurilor oferă meniuri variate la preţuri cuprinse între 150 şi 400 de lei.

Zeci de băcăuani s-au asigurat din timp că vor petrece Revelionul la unul dintre restaurantele din oraş. Patronii localurilor au deja o listă cu cei care vor să se cinstească în noaptea dintre ani. „Încă de acum două săptămâni au început să ne sune telefoanele. Băcăuanii vor să fie siguri că nu vor fi nevoiţi să stea acasă de Revelion, de aceea au făcut deja rezervări. Până-n prezent, 25 de persoane s-au interesat când pot da acontul“, ne-a spus Marcel Oprea, managerul unui local din oraş.


Patronii de restaurante, care au decis că vor face petrecere de Anul Nou, pun la bătaie meniuri ale căror preţuri variază între 150 şi 400 de lei de persoană. Cele mai ieftine sunt meniurile cu specific românesc. Acestea sunt preferate mai ales de tineri.


 „Am ales să merg la un restaurant unde meniul este mai ieftin. Ni se oferă mâncare românească, dar acest lucru nu mă deranjează pentru că mie-mi place. Pentru că este ieftin, vor veni mulţi tineri, studenţi“
, ne-a spus Cristina Zaharia, o băcăuancă care şi-a rezervat deja un loc la Yamy Yamy. La restaurantele unde pe lângă meniul tradiţional se va aduce şi orchestră, preţurile sunt mai mari.


„Noi organizăm o petrecere pe cinste. Cu meniu numai cu mâncăruri tradiţionale, mulţi invitaţi, orchestră şi tot ce trebuie. Toate acestea costă în jur de 390 de lei de persoană“, ne-a declarat Ştefan Ţintaru, managerul restaurantului Phoenix.

Bal mascat la Bourbon
La acelaşi preţ este şi meniul pregătit de localurile unde se servesc specialităţi aduse din import. De exemplu, la El Sheich, de Revelion, amatorii de mâncare libaneză vor scoate din buzunar 400 de lei de persoană. Pentru prima dată, anul acesta, băcăuanii care vor să se distreze altfel în noaptea dintre ani îşi pot face rezervări la Bourbon, unde se organizează un bal mascat.


„Vrem să punem la punct o petrecere veneţiană, cu mâncare tradiţională şi băutură la discreţie. Nu vor lipsi nici animatoarele, tombolele şi programul karaoke“, a explicat Elena B., managerul cafenelei. Meniul pregătit aici costă 300 de lei.

Crăciun tradiţional la Olive Garden

Restaurantul Olive Garden nu organizează petrecere de Revelion, însă oferă o masă specială de Crăciun cu produse specifice româneşti. „Oferim clienţilor o seară specială în prima zi de Crăciun. Preţul unui meniu este de 60 de lei de persoană. Avem deja multe rezervări, aşa că cei interesaţi trebuie să se grăbească“, ne-a spus Loredana Ghinga, ospătar.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite