FOTO Afaceri de succes în Bacău. Femei întreprinzătoare care îşi croiesc propriul drum în viaţă

FOTO Afaceri
de succes în Bacău. Femei întreprinzătoare care îşi croiesc
propriul drum în viaţă

Ramona Herciu are o pizzerie, un atelier foto-video dar şi locul de joacă Lala Play, realizate cu finanţări europene. Petrecere pentru copii la Lala Play

Ramona Herciu (35 de ani) a lucrat în televiziune, la care a renunţat pentru a-şi deschide propriile afaceri, cu finanţări publice româneşti şi europene. Andreea Ursache (34 de ani), absolventă de artă, creează costume pentru evenimente, pentru copii şi adulţi, pe care le închiriază. În prezent are peste o mie de creaţii şi şi-a deschis o consignaţie.

Cu bani puţini, dar cu hărnicie şi curaj, tot mai mulţi băcăuani intră în lumea afacerilor. Afaceri mici, controlabile, unde propriile calităţi sunt determinante pentru succes.

Ramona Herciu (35 de ani) a lucrat în mass-media mai mulţi ani, pasionată de a reflecta adevărul cu acurateţe. Cu toate acestea, a renunţat la televiziune, pentru a se implica în propriile afaceri, care-i aduc un profit rezonabil. În 2011 şi-a deschis Allegro Pizza, pentru care a obţinut finanţare de la Agenţia pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii. Pasiunea a căpătat-o din familie, dar şi din vizitele în Italia, unde a încercat să fure secretul din pizzeriile vizitate. După ce şi-a pus pe picioare prima afacere a scris un alt proiect, pentru obţinerea unei finanţări pentru un atelier profesional foto-video. Banii au venit de la Agenţia de Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Aşa a luat naştere studioul Nirvana Media, specializat în producţie foto şi video, unde sunt realizate şi cadouri personalizate. Cea de-a treia afacere a luat contur în 2013, tot printr-o finanţare de la Agenţia pentru IMM-uri. Deoarece are doi copii şi este apropiată sensibilităţii celor mici, Ramona Herciu a deschis Lala Play, loc de joacă pentru copii, unde sunt organizate petreceri şi unde micuţii pot învăţa dansuri populare sau limba engleză. Deşi are trei afaceri, Ramona Herciu îşi doreşte să se identifice cu un nou proiect, de mare anvergură. „Sunt foarte activă, am energie şi vreau să mă implic şi în alte proiecte“, a spus Ramona Herciu.

Andreea Ursache are peste o mie de costume pentru petrecerile copiilor şi adulţilor

Andreea Ursache (34 de ani) creează costume pe care le închiriază pentru momentele speciale din an. De Halloween sunt cele mai multe comenzi, dar şi pentru petreceri private. În câţiva ani a reuşit să pună pe umeraşe peste o mie de creaţii. Lucrează într-un spaţiu ce aparţine de SC Muncă şi Artă, în zona Narcisa din Bacău, unde are atelierul de creaţie, depozitul de costume dar şi Consignaţia „Velvet“. „Avem solicitări pentru momente speciale din familie sau evenimente importante, care necesită o costumaţie deosebită. Fireşte, de Halloween avem cele mai multe comenzi. Costumele nu sunt de vânzare, ci doar de închiriat. Am afacerea de 4 ani, dar pot spune că, deşi nu m-am îmbogăţit, pot trăi decent din veniturile obţinute“, a spus Andreea Ursache.

Ramona Herciu (35 de ani) nu a uitat de colegii din presă, chiar dacă a intrat în lumea afacerilor

Imagini din aceeasi galerie
  • Ramona Herciu (35 de ani) nu a uitat de colegii din presă, chiar dacă a intrat în lumea afacerilor
  • Ramona Herciu a descoperit la Roma secretul pizzeriilor de calitate
  • Copii din Bacău sunt aduși de părinți la Lala Play
  • Pizzeria Alegro a fost dezvoltată printr-o finanțare nerambursabilă
  • Ramona Herciu și-a deschis un atelier profesional photo -video
  • Andreea Ursache crează costume pentru evenimente speciale
  • Andreea Ursache crează costume pentru evenimente speciale   
  • Andreea Ursache crează costume pentru evenimente speciale  
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: