Bacău: Marș împotriva consumului de etnobotanice (GALERIE FOTO)

Bacău: Marș împotriva consumului de etnobotanice (GALERIE FOTO)

Elevii au purtat tricouri albe în semn de protest

Peste 1.500 de elevi de la toate colegiile și liceele din municipiul Bacău au organizat astăzi un marș pe străzile orașului.

Acțiunea s-a desfășurat pe traseul  magazinul Luceafărul - Hotel Decebal - Prefectură - Primărie - Parcul Cancicov și a avut drept scop atragerea atenției asupra riscurilor la care se supun tinerii care consumă plante etnobotanice.


La eveniment au participat elevi din 15 colegii și licee din Bacău, voluntari ai Centrului de Evaluare și Prevenire Antidrog și ai Fundației de Sprijin Comunitar. Marșul de astăzi al elevilor  de astăzi a deschis manifestările dedicate săptămânii voluntariatului, eveniment ce va cuprinde mai multe acțiuni ce vor avea loc în municipiul Bacău.


La marș au participat, pe lângă elevi, părinți dar și profesori. Consumul de etnobotanice a devenit în ultimul timp un flagel nu numai în Bacău ci și la nivel național. Scopul acțiunii de astăzi nu este unul care pledează pentru închiderea magazinelor de etnobotanice ci pentru conștientizarea tinerilor că pot face și alt gen de activități decât consumul de etnobotanice", a spus Cristian Ghinghiș, vicepreședinte al Consiliului Județean al Elevilor Bacău.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările