S-a atribuit contractul pentru finalizarea stadionului „Francisc Neuman” din Arad. Arena trebuie să fie gata până la vară

S-a atribuit contractul pentru finalizarea stadionului „Francisc Neuman” din Arad. Arena trebuie să fie gata până la vară

Suporterii arădeni aşteaptă cu nerăbdare inaugurarea noului stadion FOTO Facebook/Gheorghe Falcă

Primăria Municipiului Arad a atribuit cotractul de lucrări pentru obiectivul de investiţie “Mărirea capacităţii peluzelor Stadionului UTA - modificări şi completări”.

S.C. Drast Company din Arad va executa lucrările necesare pentru finalizarea stadionului municipal „Francisc Neuman”. Timp de şase luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, operatorul economic care de altfel a fost şi singurul ofertant, va desfăşura lucrări pe două loturi. 
 
În Lotul 1 au fost cuprinse lucrările aferente Peluzei Nord, Peluzei Sud şi Tribunei 2, respectiv colmatarea  rosturilor între prefabricatele de beton, montarea obiectelor de tâmplărie (uşi şi ferestre), montarea confecţiilor metalice pentru dirijare flux, siguranţa spectatorilor şi închideri laterale, instalaţii electrice, sanitare, P.S.I şi instalaţii de încălzire şi ventilare. Tot acum se va amenaja casa de bilete, se vor realiza instalaţiile de curenţi slabi (sistem de supraveghere video, sistem control acces, instalaţie de avertizare în caz de incendiu, instalaţie voce, sistem detectiv efracţie,  instalaţie de sonorizare). Alte lucrări prevăzute în acest lot sunt: realizarea instalaţiilor edilitare de apă şi canalizare, instalaţia de paratrăznet, cea de iluminat exterior şi rezervorul P.S.I.
  
În Lotul 2 sunt cuprinse lucrările necesare finalizării  Tribunei 1 şi a corpului de clădire adiacent. Mai exact vorbim despre compartimentări la grupuri sanitare, montarea obiectelor de tâmplărie, executarea finisajelor interioare şi exterioare la corpul de clădire adiacent, instalaţii sanitare, P.S.I.,  termice, inclusiv echipamente, dar şi instalaţii de  ventilare şi desfumare, inclusiv echipamente. 
 
Preţul ofertat pentru lucrările ce se vor executa la nivelul Lotului 1 este 6.878.608 lei fără TVA, iar aceeaşi firmă va primi 9.469.427 lei fără TVA, pentru toate lucrările cuprinse în Lotul 2. 
 
“Am ieşit, în sfârşit, din hăţişul procedurilor legale şi avem un constructor care va finaliza lucrările la stadionul aşteptat de atâta vreme. Comisia de licitaţie a desemnat câştigătoare societatea Drast Company SRL. Ne despart numai câteva zile de semnarea contractului, moment în care putem să ne apucăm de treabă. Ne-am propus ca inaugurarea stadionului să se poată face în vară, iar echipa fanion a Aradului să poată disputa primele meciuri, sperăm noi, din Liga I, aici”, a declarat primarul Aradului, Călin Bibarţ. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: