Interlopii şi „Împăratul“ Uţu refuză condamnarea la închisoare

Începând de astăzi, când se face comunicarea sentinţelor, avocaţii celor condamnaţi pregătesc apelurile clienţilor lor. Aceştia au la dispoziţie zece zile pentru a depune recurs la Curtea de Apel Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce ieri judecătorul a dat citire sentinţelor în procesul în care Clanul „Împăratului” Uţu Rohozneanu a fost judecat pentru constituire de grup infracţional, tâlhărie, loviri şi alte violenţe, şantaj şi chiar tentativă de omor, astăzi decizia instanţei va fi comunicată tuturor membrilor grupării infracţionale. Aceştia au la dispoziţie 10 zile de la data comunicării pentru a contesta decizia instanţei arădene la Curtea de Apel Timişoara.

Nemulţumiţi de pedepse

Sentinţele dispuse de instanţa arădeană i-au luat prin surprindere pe majoritatea celor prezenţi la şedinţă. „Nu am ce declara. Şi aşa sunt foarte bolnav, iar acum îmi e foarte rău. Lăsaţi-mă în pace”, a declarat Gheorghe Belei, condamnat la opt ani de închisoare pentru aderare la grup infracţional, şantaj, tâlhării şi complicitate la tentativă de omor. Cea mai afectată a părut a fi soţia lui Alexandru Bundea, condamnat la 12 ani de închisoare. „Nu este posibil aşa ceva”, a izbucnit aceasta în plâns.

„Nu am discutat cu clientul meu, încă, dar este normal să atacăm sentinţa cu apel, aşa că o vom face. Considerăm că pedeapsa este exagerată raportată la contextul în care se presupune că s-au comis faptele”, a declarat avocatul Marius Ioniţă, apărătorul lui Uţu Rohozneanu.
Dan Iovănaş, avocatul lui Marius Datcu, zis Belmondo, care a primit cinci ani de închisoare, a declarat în această dimineaţă, pentru „Adevărul de Seară“, că va depune apel în numele clientului său. „Nu sunt probe pentru toate faptele reţinute în sarcina clientului meu. În plus, există mai multe aspecte de nelegalitate în decizia instanţei, pe care le vom discuta la apel”, a explicat avocatul.

Pregătirea recursului

Acesta îi mai reprezintă şi pe Ovidiu Orădan, Edmond Misarăş, zis Edy Naposim,  şi Daniel Drăgulescu, şi pentru aceştia urmând să conteste parţial sau total decizia instanţei arădene. „În cazul lui Drăgulescu suntem mulţumiţi că a fost achitat pentru complicitate la tentativă de omor, dar a primit pedeapsa maximă, de doi ani, pentru loviri şi alte violenţe. Această pedeapsă o vom contesta”, a mai explicat Dan Iovănaş.

Justiţia şi-a spus cuvântul

Şeful  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Arad, procurorul de caz  Dan Ilarie, a declarat că e mulţumit de faptul că justiţia şi-a spus cuvântul. „Eu mi-am făcut doar datoria. La rândul său, judecătorul de caz a aplicat legea şi asta este tot ceea ce contează. Nu am nimic altceva de comentat cu privire la sentinţe”, a mai declarat  procurorul Dan Ilarie, în această dimineaţă, pentru „Adevărul de Seară“. Rechizitoriul întocmit de procuror în   acest caz a ajuns la  24 de volume.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările