Dubaşii au ajuns la Castelul Regal de la Săvârşin. Dubele au fost înlocuite cu candele şi coroane

Dubaşii au ajuns la Castelul Regal de la Săvârşin.
Dubele au fost înlocuite cu candele şi coroane

Dubaşii au fost primiţi la Săvârşin FOTO Adevărul

Dubaţii au poposit şi în acest an la Castelul Regal de la Sărârşin. Acolo au fost întâmpinaţi de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi ASR Principele Radu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dubaşii nu au colindat, ci au ţinut un moment de reculegere. Aceştia au fost primiţi în piaţa cu fântână din incinta Satului Regal.

A fost primul an în care dubaşii nu au mai cântat urările strămoşeşti, ci au păstrat un moment de reculegere în memoria Majestăţii Sale Defuncte Regele Mihai I, în prezenţa Familiei Regale.

Familai Regală se va afla la Săvârşin şi de Anul Nou. Alături de cei enumeraţi mai sus sunt toate cele patru surori ale Majestăţii Sale.

.„Cu mare părere de rău, fiind în perioada de mare doliu, Familia Regală nu va putea primi, ca în anii precedenţi, colindătorii la Castelul Regal. Singura excepţie vor fi Dubaşii din Săvârşin, care vor fi aşteptaţi, ca în fiecare an, dar nu pentru a colinda” au declarat reprezentaţii Casei Regale în urmă cu câteva zile. 

Dubaşii au fost la Biserică, apoi au mers la Primăria Sărvârşin şi conform tradiţiei trebuiau să-l colinde pe Rege. Ajunşi, la Castelul Regal aceştia nu au mai bătut în dube, ci au ţinut în mâini candele şi coroane. La sfârşit au cântat în memoria Regelui Mihai „Hristos a Înviat din morţi”.   


De asemenea, la intrarea pe Domeniul Regal Săvârşin, cartea de condoleanţe rămâne în continuare deschisă, chiar şi în zilele de Crăciun, alături de portretul Regelui Mihai I şi de o candelă aprinsă, până la împlinirea celor 40 de zile de mare doliu.


Familia Regală va participa, în dimineaţa zilei de 26 decembrie, la ora 11, la slujba din a doua zi de Crăciun, la biserica ortodoxă din comună”.

Mai puteţi citi: Familia Regală face Crăciunul la Săvârşin. Dubaşii nu vor mai colinda, ci vor ţine un moment de reculegere

FOTO Omagiul dubaşilor din Săvârşin pentru Regele Mihai. Cu capetele plecate, au venit din nou la poarta castelului regal

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările