Antalya, o destinaţie aleasă de români. Experienţe de neuitat în resorturi de lux FOTO

Antalya, o destinaţie aleasă de români. Experienţe de neuitat în resorturi de lux FOTO

Unul dintre resorturile de lux FOTO Claudia Untaru

Antalya este una dintre destinaţiile alese de români, iar în acest sezon şi de către cei din vestul ţării sau de către vecinii din Ungaria care preferă şi ei să zboare spre această destinaţie de pe Aeroportul Arad.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doi operatori de turism au programate zboruri spre Antalya, din iunie până în septembrie. Cei doi operatori au câte o cursă pe săptămână, în zilele de marţi şi vineri. 

„Anul trecut am observat o cerere mare pentru pachetele turistice pe destinaţia Antalya, cu plecare din zona de vest a ţării. Ne adresăm unei arii geografice care include şi estul Ungariei”, declara Elena Anghel, director Prestige Tours.  Aceasta precizează că zborul este operat cu o aeronavă Airbus A321 cu o capacitate de 216 de locuri.
     

O parte dintre arădeni au avut ocazia să participe la Infotripul organizat de Calypso cu Prestige Tours.

A fost pentru ei o săptămână maraton în care au vizitat zeci de hoteluri şi au participat la multe activităţi de sezon, cum ar fi şi safari sau rafting. A fost şi o vizită de câteva ore la The Land Of Legends Theme Park Rixos, un loc care nu trebuie ratat. 

Aytaç Acıkgoz, directorul de dezvoltare pe piaţa din România, a declarat şi el că în acest an numărul românilor care aleg Antalya a crescut condierabil mai ales că sunt zboruri directe din mai multe oraşe ale ţării.

FOTO: Claudia Untaru

Antalya nu însemnă doar o vacanţa relaxantă într-un resort de lux, ci şi adrenalină, excursii şi obiective turistice.  Kemer, Beldibi, Göynük, Kerish, Camyuva şi Tekirova sunt parte a Parcului Naţional Olympos poziţionat pe un teritoriu de mii de hectare care are ca principale atracţii Muntele Tahtali (Olympos) şi ruinele oraşului antic Olympos. Cel mai apropiat munte de mare de pe coasta sudica a Turciei, Muntele Tahtali cu o înălţime de 2365 de metri  care este uşor accesibil cu o telegondolă cu un traseu de 4359 m de la bază până în vârf (unul dintre cele mai lungi trasee de acest gen din lume) care ne oferă pe parcusul urcării de aproximtiv 15 minute privelişti spectaculoase cu copaci de dafini, pini şi leandri. În sudul Munţilor Tahtali găsim ruinele oraşului Olympos, despre care se spune că este oraşul legendar unde au locuit zeii mitologiei greceşti.  Aici găsim ruine de biserici şi temple romane, necropole precum şi ce a mai rămas din templul lui Zeus.

După vizita în Olympos putem face un popas pentru a lua masa la Ulupinar Tropik, o locaţie amenajată în stil otoman, chiar pe cursul râului Ulupinar. Aici mâncarea este servită pe măsuţe joase, tradiţionale turceşti, clienţii fiind aşezaţi pe perne în jurul meselor. Specialitatea restaurantului: păstrăv pescuit chiar din râu!

FOTO Claudia Untaru

În zona Kemer, iubitorii de adrenalină au ocazia de a experimenta o multitudine de activităţi: parasailing, snorkeling, scufundari, jet ski, sau plimbări cu barca.

Despe toate aceste excursii şi activităţi cei care ajung în Antalya află de la ghizii turistici de la hotelul în care sunt cazaţi.

„Vin tot mai mulţi turişti români în aceste destinaţii de vacanţă. Noi încercăm să le oferim o şedere cât mai plăcută şi interesantă”, spune Silvia Gruşca, o basarabeancă care pe timpul verii lucrează în Antalya.

 

Turişti şi reprezentanţii firmelor care s eocupă de aceste vacanţe FOTO Claudia Untaru

Cei care aleg să petreacă concediul în Antalya au la dispoziţie o gamă variată de hoteluri. Fiecare resort oferă spaţii şi servicii de neuitat. Mâncarea şi băutura sunt şi ele din belşug pentru cei care merg şi au totul inclus.


De exemplu, Hotel Amara Dolce Vita Luxury Tekirova este situat la 75 km de aeroportul oralului Antalya, la 20 km de oraşul Kemer, pe malul marii. Construit în 2006, cu suprafaţa totală de 163000 mp, ultima renovare - 2007, hotelul este compus dintr-un corp de 6 etaje, Deluxe «Venezia», un corp de 3 etaje Deluxe «Capri», un corp de 3 etaje Deluxe «Portofino», corpuri de 3 si 4 etaje Club (în stilul Roma Street si Istanbul Street) si 8 vile de 2 etaje. Hotelul impresionează prin lux şi stil.

Hotel Rixos Premium Tekirova este situat la 75 km de aeroportul oraşului Antalya, la 20 km de oraşul Kemer, la 2 km de localitatea Tekirova, pe malul mării. Construit în anul 2002, cu o suprafaţă totală de 186000 mp, ultima renovare - 2014, hotelul are 770 camere şi este alcătuit din 2 deluxe block (mai aproape de mare), standard block si bungalow-uri cu 2 sau 3 etaje (Garden).


Hotel Limak Limra Kemer este situat la 62 km de aeroportul din Antalya şi la 7 km de oraşul Kemer, în localitatea Kirish, pe plaja. Hotelul a fost construit în 1998, cu o suprafata totala de 110000 mp, ultima renovare a fost facuta în 2004. Hotelul consta dintr-o cladire de 7 etaje Main Building (toate camerele cu vedere la mare, directa sau lateral), cu 3 etaje - Arycanda Resort (toate camerele cu vedere la mare, directa sau lateral) si doua cladiri de 3 etaje - Fame Garden.


Otium Hotel Life Kemer este locul unde este perfect de mers cu copiii. Se afla la 7 km de Kemer, 35 km de centrul oraşului Antalya şi la 45 km de aeroportul din Antalya, are 35000 mp. Pâna la 1 decembrie 2014, hotelul a fost numit Club Magic Life Kemer Imperial. Face parte din lanţul hotelier Otium Hotels şi din grupul de companii Oti, care include si hotelurile Xanadu.

HOTEL ADAM & EVE
 

Hotel Royal Adam & Eve Belek (Adam & Eve Hotel) este situat la 35 km de aeroport, la 45 km de Antalya, la 1 km de Belek, pe malul mării. Construit în anul 2006, cu suprafaţa totală de 100000 mp, ultima renovare în 2014, hotelul este alcătuit dintr-o cladire principala cu 6 etaje si 24 de vile cu un etaj. Este un hotel destinat cuplurilor.


CALISTA


Hotel Calista Luxury Resort Belek este situat la 27 km de aeroport şi la 35 km de centrul oraşului Antalya, la 3 km de orasul Belek, pe malul marii. Hotelul a fost construit în 2007, suprafata totala de 120000 mp. Hoteluri consta într-o cladire de 5 etaje, sase cladiri de 4 etaje si noua vile cu 2 etaje.
Hotel Delphin Be Grand Resort Lara


Hotel Delphin Be Grand Resort Lara (ex Botanik Exclusive Resort Lara, ex Rixos Lares, ex Lares Park) este situat la 8 km de aeroportul orasului Antalya, la 10 km de centrul orasului, pe malul marii. Construit în anul 2002, are o suprafata totala de 112000 mp, ultima renovare completa fiind facuta în anul 2016 (cand nu a fost deschis deloc, ca urmare a renovarii masive).

BELCONTI


Hotel Belconti Resort Belek este situat la 30 km de aeroport, la 40 km de orasul Antalya, la 1 km de localitatea Belek, pe malul mării. A fost construit în 1997, are suprafata totala de 98000 mp, ultima renovare a fost facuta în 2017. Hotelul dispune de 2 corpuri - Main Building 1 cu 6 etaje Main Building 2 cu 5 etaje, de 5 Villa de 3 etaje si 5 Villa de 2 etaje (10% camere cu vedere la mare).

Nirvana Lagoon Villas Suites & Spa este unul dintre cele mai faine din zonă.

Hotel Crystal Nirvana Lagoon Villas Suites & Spa - Privileged Life este situat la 36 km de aeroportul Antalya, la 16 km de Kemer, în localitatea Beldibi, pe malul marii. Construit in anul 2014, suprafaţa totala este de 152000 mp, hotelul face parte din lanţul de hoteluri Crystal, fiind însă o marcă de lux a acestui lanţ, superior hotelurilor Crystal.


„În anul 2016 am avut ocupate 191 de camere, adică 897 de nopţi, iar în acest an când este doar început de sezon avem deja 142 de camere ocupate. În anul 2016, 1,5 % dintre turişti au fost români, la noi în hotel”, a declarat, managerul general Erdoğan Turan.

 În toate resorturile există locuri amenjate pentru plajă, pentru copii şi chiar pentru distracţii nocturne.

Vacanţele în toate aceste locuri descrise sunt garantate de Prestige Tours prin toate agenţiile de turism din România, cele mai bune tarife cu plecare şi de pe Aeroportul Arad.


Brigitta Andrea Saszet, managerul agenţiei arădene, Discover Turism,  a declarat că odată cu introducerea zborurilor de pe Aeroportul Arad a crescut numărul turiştilor din vestul ţării.

Preţul pentru pachetele turistice către Antalya începe de la 363 euro/persoană, cu toate serviciile si taxele incluse, astfel: transport cu avion cursă charter, 7 nopţi cazare şi masă conform hotel, transfer aeroport-hotel-aeroport, asigurare medicală si storno precum şi asistenţă turistică în limba română.

Vă mai recomnadăm: Un nou zbor spre Antalya, de pe Aeroportul Internaţional Arad FOTO

A plecat primul avion spre Antalya de pe Aeroportul Arad FOTO

 

Antalya 2017  FOTO Claudia Untaru 

Imagini din aceeasi galerie
 • Antalya 2017  FOTO Claudia Untaru 
 • Antalya 2017  FOTO Claudia Untaru 
 • Antalya 2017  FOTO Claudia Untaru 
 • FOTO Claudia Untaru  FOTO Claudia Untaru 
 • Locuri de joacă pentru copii FOTO Claudia Untaru 
 • Antalya 2017 FOTO Claudia Untaru 
 • Restaurantul Hotelului Nirvana  FOTO Claudia Untaru 
 • Antalya 2017  FOTO Claudia Untaru 
 • Sporturi extreme FOTO Claudia Untaru 
 • Se fac şi drumeţii FOTO Claudia Untaru 
 • Antalya 2017  FOTO Claudia Untaru 
 • Restaurant turcesc FOTO Claudia Untaru 
 • Antalya 2017 FOTO Claudia Untaru 
 • Antalya 2017 
 • Antalya 2017 FOTO Claudia Untaru 
 • Side -oraşul vechi Antalya 2017  FOTO Claudia Untaru 
 • Land Of Legends  FOTO Claudia Untaru 
 • Antalya 2017  FOTO Claudia Untaru 
 • Antalya 2017  FOTO Claudia Untaru 
 • Antalya 2017 FOTO Claudia Untaru 
 • Antalya 2017  FOTO Claudia Untaru 
 • Hotel Royal Adam & Eve Belek /zonă interzisă pentru fotografii) FOTO Claudia Untaru 
 • Antalya 2017  FOTO Claudia Untaru 
 • Land Of Legends FOTO Claudia Untaru 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările