A fost lansată licitaţia pentru construcţia tronsonului de autostradă Nădlac-Arad

 A fost lansată licitaţia pentru construcţia tronsonului de autostradă Nădlac-Arad

Autostrada va prinde formă în acest an

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) aşteaptă până la 14 februarie 2011 oferte pentru construcţia tronsonului de autostradă Nădlac-Arad, cu o lungime de 38,8 kilometri, valoarea proiectului fiind estimată la 993,6 milioane lei fără TVA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contractul, împărţit în două loturi, prevede proiectarea şi execuţia autostrăzii Nadlac - Arad şi a drumului de legătură. Primul lot vizează construcţia a 22,2 kilometri, iar cel de-al doilea implică realizarea a 16,6 kilometri.

Durata contractului este de patru ani şi jumătate de la data atribuirii.

Proiectul va fi finanţat de Uniunea Europeană prin Fonduri de Coeziune (85%) şi de Guvern (15%).  Media cifrei de afaceri a ofertantului, în domeniul de activitate aferent infrastructurii de transport rutier, trebuie să fie de peste 480 milioane lei (lotul 1) şi mai mare de 500 milioane lei (lotul 2), în intervalul 2007-2009.

Contractul va fi adjudecat prin licitaţie deschisă, criteriile de atribuire fiind preţul ofertei (30%) şi propunerea tehnică (70%).

Proiectul face parte din coridorul IV Paneuropean, care începe în Germania la Nurenberg şi se continuă pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta.

În România, traseul trece prin Nadlac, Arad, Deva, Orăştie, Sibiu, Bucureşti, Feteşti şi Constanţa şi continuându-se până la Istanbul.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările