VIDEO Ce se mai întâmplă pe Insula Belina. Liviu Dragnea e încă stăpân

VIDEO Ce se mai întâmplă pe Insula Belina. Liviu Dragnea e încă stăpân

Insula Belina - văzută din dronă Sursa Passport Productions / Belina Insula Comorilor

Insula Belina, paradisul PSD creat de Liviu Dragnea în judeţul Teleorman, pare încremenit în timp. Dacă România se scutură de social-democraţi, nu acelaşi lucru este valabil în zona săracă a Munteniei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Passport Productions a publicat un nou episod din documentarul despre Insula Belina, aflată pe Dunăre la graniţa judeţelor Olt şi Teleorman, care a fost trecută de Liviu Dragnea în limita Teleormanului, apoi luată de Tel Drum şi închisă pentru folosire cu circuit închis. Aici aveau loc chefuri de pomină cu ştabi, la care erau aduse, ca desert, fete pentru prostituţie.

Jurnaliştii Mădălina Roşca şi Paul Arne Wagner au intervievat mai mulţi localnici din localitatea teleormăneană Seaca, situată în imediata apropiere a Insulei Belina, care au avut de suferit din cauza abuzurilor făcute de oficialii şi angajaţii societăţii Tel Drum, condusă de apropiaţi ai fostului lider PSD, Liviu Dragnea.

„Cine crede că s-a schimbat mare lucru pe Insula Belina de când Dragnea este la închisoare se înşală amarnic, aşa cum o să vedeţi în episodul 3 din serialul nostru documentar, Belina - Insula Fărădelegii.

În timp ce această bucată unică de Românie e schimbată între Apele Romane, Judeţul Teleorman şi înapoi, contractul cu Tel Drum curge neîntrerupt, şi în timp ce maşina de vânatoare a lui Dragnea face ture pe insulă, legile ţării nu au ajuns încă acolo: chefuri, orgii, trafic de persoane, defrişări, îndiguiri ilegale, şi lista de fărădelegi e lungă: toate pe graniţa de sud a ţării.

Între timp, procesul în dosarul Belina avansează la tribunalul Bucureşti, uneori şi cu câte cinci audieri de martori pe sesiune, iar angajaţi ai statului, de la Ministerele de Finanţe, de Justiţie, Mediu, angajaţi de la Apele Române, prefectura Teleorman şi tot aşa vin unul după altul în faţa judecătorului.

Îi vedem într-un ritm alert, de două ori pe lună, cum vin să depună mărturie, cum adesea îşi neagă declaraţiile anterioare de la DNA şi cum perorează şoptit minciuni năucitoare, până într-acolo încât se pune la îndoială că Belina e insulă sau că Dunărea curge şi alte lucruri verificabile uşor la faţa locului sau cu Google maps, fără vreun studiu sofisticat.

Aşa cum spune un localnic în episodul 3 din serialul nostru: ”Le e frică ca de Dumnezeu - poate de Dumnezeu nu le e frică...” Deşi numele lui Liviu Dragnea se rosteşte foarte rar în sala de judecată, frica de el şi de oamenii lui pluteşte în aer la fiecare termen în procesul Belina“, spun jurnaliştii de la Passport Productions

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Cum a instituit Tel Drum teroarea pe insula Belina: „A venit cu buldozerele şi mi-a dărâmat toate construcţiile“

VIDEO Dezvăluiri despre orgiile cu fete şi vedete de pe insula Belina. „Nici Poliţia de Frontieră n-avea acces aici“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: