PERFORMANŢĂ Un paramedic SMURD, sportiv de performanţă, a câştigat nouă medalii pentru România

PERFORMANŢĂ Un paramedic SMURD, sportiv de performanţă, a câştigat nouă medalii pentru România

Din ceie 38 de medalii câştigate de România, nouă sunt ale Ştefaniei

Ştefania Stănculescu, paramedic SMURD la Turnu Măgurele a reprezentat cu succes România la Campionatele Mondiale de Poliţie şi Pompieri, organizate luna aceasta la Belfast, Irlanda de Nord. Subofiţerul de 28 de ani s-a întors acasă cu nouă medalii, din care cinci de aur, două de argint şi două de bronz.

Ştiri pe aceeaşi temă

Stănculescu Ştefania Gabriela este subofiţer operativ principal în cadrul Detaşamentului de Pompieri Turnu Măgurele şi paramedic SMURD în cadrul aceluiaşi detaşament. Teleormăneanca a participat luna aceasta la Campionatele Mondiale de Poliţie şi Pompieri de la Blefast la competiţiile de kaiac-canoe şi atletism. 

Ştefania a reuşit performanţa de a câştiga nouă medalii, dintre care cinci de aur, două de argint şi două de bronz. Performanţele paramedicului sunt remarcabile, având în vedere faptul că în competiţie au fost înscrişi nu mai puţin de 7000 de sportivi, din 67 de ţări, la un număr de 56 de sporturi. 
Delegaţia României a câştigat 38 de medalii, dintre care aproape un sfert au fost meritul teleormănencei de la SMURD. Paramedicul nu este la primul succes în astfel de competiţii. La Campionatele Mondiale de Pompieri, din anul 2010, disputate în Coreea de Sud, tânăra a obţinut şapte medalii, iar la campionatele din 2011, s-a întors acasă cu  patru medalii. 

Sportiva ne-a mărturisit faptul că a început să practice atletismul de la vârsta de 11 ani, în cadrul Clubului Sportiv din municipiul Turnu Măgurele, apoi a fost cooptată în echipa sportivă de kaiac canoe A fost legitimată în cadrul Clubului Dinamo al Ministerului Afacerilor Interne, iar din anul 2008 este încadrată ca subofiţer operativ principal la Detaşamentul de Pompieri Turnu Măgurele, în prezent paramedic SMURD.

”În spatele acestor performanţe au stat  multe ore de muncă, de antrenament, de sacrificii”, spune paramedicul de aur. Înaintea competiţiilor de acest gen, Ştefania face zilnic câte şase ore de antrenament, când nu se află în tură de paramedic. Dincolo de preocupările sportive pe care le are Ştefania, ea mărturiseşte că meseria de paramedic rămâne în prim plan. ” Pentru mine este o meserie nobilă să fii în slujba semenilor aflaţi în dificultate” a mărturisit  campioana.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările