Panică cu un stingător la o şcoală din Teleorman. 7 copii au ajuns speriaţi la spital. Sunt în afara oricărui pericol

Panică cu un stingător la o şcoală din Teleorman. 7 copii au ajuns speriaţi la spital. Sunt în afara oricărui pericol

Echipaj SMURD  FOTO: Adevărul

Şapte copii de la Şcoala nr. 2 ”Mihai Viteazul” din Alexandria au ajuns la spital după ce au inhalat substanţa dintr-un stingător. Reprezentanţii ISU susţin că elevii au fost duşi la Spitalul Judeţean, iar cei de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Teleorman spun că micuţii sunt în afara oricărui pericol, dar sunt foarte speriaţi. În urmă cu puţin timp, copilaşii au fost duşi acasă.

UPDATE 16.56 Reprezentanţii ISU Teleorman precizează că pulberile din stingătoare sunt „amestecuri de substante chimice solide, fin divizate, având unul sau mai mulţi componenţi principali şi o serie de aditivi“.

„Din punct de vedere al compoziţiei chimice se folosesc, mai ales, trei tipuri de combinaţii pulverulente: pe bază de bicarbonat de sodiu sau potasiu pentru stingerea incendiilor din clasele B,C şi echipamente electrice sub tensiune; pe bază de fostaţi de amoniu pentru stingerea incendiilor din clasele A,B,C, echipamente electrice sub tensiune; pe baza de clorură de sodiu sau amestec de cloruri pentru stingerea incendiilor din clasa D. Pulberile stingătoare şi produsele lor de descompunere nu sunt periculoase pentru sănătatea omului, ele protejează personalul care acţionează la stingerea incendiilor împotriva radiaţiei termice emisă de focarul de ardere“, mai adaugă cei de la ISU Teleorman.

Ştire iniţială

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir, 7 copii - 6 băieţi şi o fată - cu vârste de 10 şi 11 ani au inhalat, joi, 24 mai, în jurul orei 12.00, pulbere de la un stingător şi au fost uşor intoxicaţi. 

„La faţa locului au intervenit 2 SAJ-uri, 1 ATPVM şi 1 SMURD. Copiii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Alexandria pentru investigaţii medicale amănunţite. Se pare că nu au fost probleme grave“, afirmă Dragomir.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman, Cristi Popescu, afirmă că au fost apelaţi că unul dintre copii, din clasa a III-a, a declanşat un extinctor, iar încă cinci au inhalat pulberea din el.

„Am fost împreună cu cei de la SMURD, cu maşina de victime multiple şi şase copii au fost la spitalul Alexandria“, adaugă Popescu.

Starea lor de sănătate, adaugă Popescu, este bună, deşi micuţii sunt speriaţi.

Cristea Armeanu, directorul Şcolii Mihai Viteazul din Alexandria, spune că elevii aveau o testare. Unii au terminat-o mai repede, iar învăţătoarea i-a lăsat să iasă din clasă pe hol.

„Un copil a tras siguranţa de la extinctor şi erau în zonă, pe hol, 7 copii de clasa a III-a, care au avut iritaţi. Au fost duşi toţi la spital cu salvarea şi acum au plecat acasă“, afirmă Armeanu. Învăţătoarea a fost cu copiii la spital, s-a întâlnit cu părinţii care şi-au luat puştii acasă. 

Până la ora scrierii acestei ştiri, la sediul IPJ Teleorman nu a fost depusă nicio plângere din partea vreunui părinte.

 

citeste totul despre: