FOTO Alexandru Colfescu, primarul care a schimbat faţa Alexandriei

FOTO Alexandru Colfescu, primarul care a schimbat faţa Alexandriei

Bustul lui Alexandru Colfescu se află chiar pe strada care-i poartă numele foto: Claudiu Dumitrache

64 de primari a avut Alexandria până acum, dar unul a rămas în conştiinţa alexăndrenilor ca fiind cel mai bun edil-şef pe care l-a avut oraşul.  Avocatul Alexandru Colfescu, căci despre el este vorba, a adus alexăndrenilor apă curentă, reuşind astfel să scape oraşul de TBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

N-a avut niciodată o proprietate în Alexandria, dar a fost ales primar în două mandate. Avocatul Alexandru Colfescu, cel care a schimbat faţa Alexandriei a stat tot timpul cu chirie, fiind considerat unul dintre cei mai modeşti primari pe care i-am avut.

Alexăndrean get-beget, Alexandru Colfescu s-a născut în anul 1899, iar 35 de ani mai târziu a ajuns primar al Alexandriei, între 1934 şi 1937. A mai ocupat scaunul de edil-şef şi între 1939 şi 1940. Din anul 1942 şi până în 1944 a fost prefect al judeţul Teleorman. Licenţiat în drept, Alexandru Colfescu a fost avocat şi magistrat la Alexandria.

Alexandru Colfescu a fost primul primar care le-a adus alexăndrenilor şi apa în oraş, dar şi cel care a construit trotuare. La împlinirea vârstei de 100 de ani de existenţă a Alexandriei, avocatul Colfescu s-a ocupat ca primul secolul de existenţă al oraşului să fie cuprins într-o carte al cărei coautor a fost.

În semn de omagiu pentru tot binele făcut acestui oraş, în municipiul Alexandria o stradă din centrul oraşului şi o şcoală poartă numele celui mai mare primar al urbei. De asemenea, în curtea Catedralei ”Sfântul Alexandru” a fost ridicat un bust al marelui om politic.

Cei care l-au cunoscut şi-l amintesc tot timpul vesel, pus pe glume, dar destul de timid şi veşnic îndrăgostit. Ca o picanterie din viaţa marelui primar trebuie spus că se pricepea foarte bine şi la cântat fiind chiar solist vocal, violinist şi interpret de romanţe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: