Copilul de 8 ani mort în timpul orei de Educaţie Fizică nu făcuse efort fizic şi nu avea probleme cunoscute de sănătate

Copilul de 8 ani mort în timpul orei de Educaţie Fizică nu făcuse efort fizic şi nu avea probleme cunoscute de sănătate

Foto arhivă

Elevul de clasa a II-a din comuna teleormăneană Putineiu, mort în timpul orei de Educaţie Fizică, nu depusese efort. Copilul avusese în anii anteriori adeverinţe care atestau că era apt pentru ora de sport.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a deschis o anchetă în cazul lui Costel Mihai, copilului de 8 ani, mort în timpul orei de Educaţie Fizică, la Şcoala Gimnazială din Putineiu. Cazul se află şi în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele, după ce poliţiştii au deschis dosar penal pentru moarte suspectă.

Copilului i s-a făcut rău la începutul orei de sport. Potrivit reprezentanţilor şcolii, băieţelul ar fi leşinat pe terenul de fotbal din curtea instituţiei de învăţământ, chiar la începutul orei. ”Copilul nu era cunoscut cu probleme de sănătate, avea adeverinţele din anii trecuţi în care scria că este clinic sănătos. Părinţii nu au menţionat niciodată doamnei învăţătoare că ar avea probleme de sănătate. Erau afară, îi scosese domnul profesor de sport, făceau un mic joc. A făcut doi, trei metri. Nu a fost lovit”, spune Georgeta Marioara, directorul Şcolii Gimnaziale Putineiu.

Ora de Educaţie Fizică abia începuse în momentul în care copilului i s-a făcut rău. ”Din ce am înţeles făceau un joc -”Şoarecele şi pisica”, aşa cum mi-a spus doamna director. Erau la începutul orei. Băiatul venise cu o întârziere la oră. Începuse ora de 2-3 minute”, spune Valeria Gherghe, inspector general al IŞJ Teleorman.

După ce i s-a făcut rău, Costel a fost transportat la dispensarul din localitate, aflat vis a vis de şcoală,  unde  a primit primul ajutor. Părinţii l-au luat din cabinet, când i se făceau manevrele de resuscitare  şi au plecat cu el, cu un autoturism privat, către Spitalul din Turnu Măgurele. Ambulanţa solicitată prin 112 l-a preluat de pe drum, la aproximativ 10 kilometri de Putineiu.

La momentul preluării de către echipajul de Ambulanţă, copilul se afla în stop cardiorespirator şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, acesta a decedat.

”Poliţiştii din Turnu Măgurele au fost sesizaţi telefonic de către personalul de la camera de gardă a Spitalului Municipal din Turnu Măgurele. Echipa operativa s-a deplasat la faţa locului şi a găsit cadavrul unui minor, de sex masculin, din comuna Putineiu. În registrul de intrare al Camerei de Gardă figura cu menţiunea ”adus decedat, ireversibil la manevrele de resuscitare”.

Cadavrul a fost transportat la morga spitalului, în vederea efectuării necropsiei, pentru a se stabili cauza morţii. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru moarte suspectă, urmând a se propune soluţie prin Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman”, a declarat Teodora Dragole, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările