Ce dotări va avea stadionul din Alexandria, făcut cu 48 de milioane de lei, bani de la Guvern

Ce dotări va avea stadionul din Alexandria, făcut cu 48 de milioane de lei, bani de la Guvern

Imagine din proiectul de modernizare al stadionului din Alexandria  FOTO: Facebook Victor Drăguşin

Contractul de modernizare al stadionului din Alexandria a fost semnat, zilele trecute. Execuţia acestui obiectiv, despre care se vorbeşte din 2014, se va realiza cu bani de la Guvern - circa 48 de milioane de lei.

Contractul de modernizare a stadionului din Alexandria a fost semnat, zilele trecute, anunţau pe Facebook primarul Alexandriei, Victor Drăguşin, şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Dan Cristescu. 

Durata de realizare este de 18 luni, 2 luni pentru proiectare, iar restul pentru execuţie. Valoarea investiţiei este de 48.075.291,71 lei.

Dotările noului stadion, prezentate şi pe Facebook:

 • teren de fotbal înierbat cu dimensiunea de 68x105 metri
 • pistă de atletism outdoor cu lungime de 400 metri, cu 6 culoare a 1,22 metri, prevăzută cu pistă pentru sprint cu lungime totală de 130 metri la care se adaugă terenuri pentru săritură în lungime/triplu salt, săritură în înălţime, săritură cu prăjina, aruncarea cu discul/ciocanul;
 • spaţii pentru echipe (vestiare, cameră prim ajutor, cameră antidoping etc)
 • spaţii pentru oficiali (vestiar arbitri, cameră oficial meci etc)
 • spaţii pentru spectatori (locuri pe scaune, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, puncte principale de servire etc.)
 • spaţii pentru presă 
 • sală de forţă; sală antrenament atletism; 
 • spaţii recuperare sportivi;
 • spaţii de cazare pentru sportivi (36 de camere);
 • sală de mese pentru sportivi (96 de locuri);
 • parcări pentru spectatori şi autocare sportivi;
 • sistem de nocturnă.

Complexul va putea găzdui antrenamente de fotbal, meciuri amicale cu şi fără public, meciuri de fotbal cu public din cadrul Ligii 1 de fotbal, dar şi antrenamente curente de atletism, competiţii locale de atletism, competiţii de atletism cu public de nivel naţional.

Imagini din proiectul de modernizare al stadionului din Alexandria  FOTO: Facebook Victor Drăguşin

Primarul Alexandriei, Victor Drăguşin, a anunţat pe Facebook semnarea contractului de execuţie a stadionului.

Despre reabilitarea stadionului din Alexandria, Teleorman, se discută din anul 2014. Investiţia ar fi trebuit să înceapă din primăvara lui 2015 şi să se încheie doi ani mai târziu. În Consiliul Local Alexandria s-a aprobat în 2015 „predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania Naţională de Investiţii CNI SA, a amplasamentului situat în strada Alexandru Ghica, nr. 119 – Stadion Municipal şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii „Complex Sportiv Stadion Municipal din Municipiul Alexandria, judeţul Teleorman“.

În 2015, proiectul modernizării s-ar fi amânat din motive birocratice, iar apoi ar fi fost blocat însă după ce mai mulţi lideri PNL au considerat investiţia mult prea mare şi inutilă pentru o localitate aşa de mică şi săracă, scria „Adevărul“ în vara lui 2017.

Mai puteţi citi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: