Autostrada Sudului Deocamdată, doar prilej de replici între Dragnea şi Băsescu

Autostrada Sudului Deocamdată, doar prilej de replici între Dragnea şi Băsescu

Foto arhiva

Autostrada Sudului este una dintre promisiunile electorale ale actualului Executiv, promisiune pe care teleormănenii au auzit-o cel mai des, în campania electorală din 2012, din gura vicepremierului Liviu Dragnea.

Demersuri concrete în privinţa construirii autostrăzii nu s-au făcut până acum, dar vicepremierul nu renunţă la idee. 
” Este important pentru teleormăneni să nu se considere că ei sunt nişte cetăţeni ai României care n-ar avea drept de acces la autostradă pentru că nu vrea un domn care iese din când în când la televizor şi care foloseşte orice prilej pentru atac”, a declarat cu prilejul ultimei vizite la Alexandria, Liviu Dragnea . ”Omul care iese din când la televizor” amintit de Dragnea este preşedintele Traian Băsescu iar aluzia făcută de vicepremier se referă la o declaraţie făcută de Băsescu la finalul anului trecut.

Referindu-se la planul USL de construire de autostrăzi, în decembrie 2013, Băsescu declara : ” Băieţii aştia nu au semnat niciun proiect pentru autostrăzi, dar vor să construiască acum una către Bombonica (n.r. prenumele soţiei lui Liviu Dragnea), la Alexandria”.
Dincolo de replica pe care a ţinut să i-o dea lui Băsescu, de la Alexandria, Liviu Dragnea n-a amintit de vreun demers concret făcut în vederea construirii autostrăzii cu pricina.  Vicepremierul a punctat însă faptul că autostrada care ar urma să treacă prin Alexandria, face parte din reţeaua principală de transport încă din 1993.

”Bucureşti-Alexandria-Craiova Calafat este un traseu prins în reteaua europeană de transport , în reteaua prncipală de transport, nu  în reteau secundară, care este obligatoriu să fie realizata şi este prinsă în această reţea nu din 2009, nu din 2012, nu din 2014. ci din 1993. Din 1993 cand nu era nici Băsescu preşdinte si nu eram nici eu, nici vicepreşedinte, nici ministru. Este un traseu care trebuie realizat. Poate nu a fost prezentat foarte bine, poate presa nu a relatat foarte bine. Este vorba despre Bucureşti- Craiova- Calafat care se va realiza pe tronsoane. Alte trasese sunt pe reţeaua secundară. Acest traseu Bucureşti-Craiova- Calafat este pe reteaua principala şi acum nu putem să mutam Alexandria si Teleormanul după reţelele principale de transport” , a mai spus Dragnea.

Când şi cu ce bani ar urma să fie făcută autostrada, nu se ştie deocamdată. Tot vicepremierul a declarat, cu prilejul altei vizite la Alexandria, că Executivul caută surse de finanţare.  ”Pentru Autostrada Sudului avem trei variante : finanţare europeană, fonduri de la Guvern şi parteneriat public privat”, a declarat Dragnea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: