12 martori din Ţigăneşti au fost duşi cu dubele la Curtea Supremă pentru procesul ”Fraudă la referendum ”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României s-a derulat, ieri, un nou termen în procesul ” Fraudă la referendum”, proces în care Liviu Dragnea şi alte aproximativ 100 de persoane sunt acuzate de infracţiuni de corupţie.12 bătrâni din Ţigăneşti,martori în proces, au fost duşi cu dubele Jandarmeriei la Înalta Curte.

De la data la care dosarul legat de fraudarea referendumului din 2012 a ajuns în instanţă se împlineşte aproape un an. Un an în care s-au scurs 11 termene şi au avut loc două condamnări ale unor persoane care şi-au recunoscut faptele.

Mulţi teleormăneni au trecut prin sala de judecată în ultimele 11 luni, unii în calitate de inculpaţi, alţii în calitate de martori. În dosarul ”Fraudă la referendum”sunt acuzaţi de infracţiuni de corupţie membri ai secţiilor de votare de la referendum din Alexandria, Bragadiru, Ciuperceni, Plosca, Ţigăneşti. Printre inculpaţi se numără şi primarul din comuna Bragadiru, Daniel Răboj, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită.

La termenul de ieri au fost aduşi cu dubele Jandarmeriei 12 martori din Ţigăneşti, majoritatea bătrâni de peste 70 de ani. Deşi au fost citaţi în repetate rânduri la termenele trecute, bătrânii nu s-au prezentat până acum în sălile de judecată, de frică. În faţa judecătorilor, unii dintre martori au recunoscut că nu au votat la referendum, deşi numele lor sunt trecute pe listele suplimentare unde apar, de asemenea,  şi semnături care nu le aparţin. Alţi martori au afirmat că s-au ”trezit” deja votaţi în ziua referendumului, la ora la care s-au prezentat la secţie.  Pe lângă lotul de martori din Ţigăneşti, la Curtea Supremă au ajuns astăzi şi inculpaţii din Bragadiru, membrii în comisiile de votare de la referendum.

Cei 12 teleormăneni duşi cu dubele Jandarmeriei la Bucureşti nu sunt, se pare, singurii care vor ajunge în acest mod în faţa instanţei. Magistraţii au dispus ca pentru termenul din 3 octombrie să se emită şi alte mandate de aducere pentru martorii care au lipsit astăzi de la proces. 

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată, pe 7 octombrie 2013, fiind acuzat de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.  „Cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, s-a folosit de influenţa şi autoritatea sa în partid pentru a obţine voturi pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de acesta, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale”, l-au acuzat procurorii pe Liviu Dragnea.

Vicepremierul a lipsit de la termenul de ieri, el fiind în vizită în China.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite