VIDEO Imagini rare cu un cârd de capre negre, suprinse într-o pădure din Apuseni

VIDEO Imagini rare cu un cârd de capre negre, suprinse într-o pădure din Apuseni

Caprele negre au fost filmate într-o pădure din Apuseni

Reprezentanţii Parcului Natural Apuseni aprezintă noi imagini rare cu animale sălbatice surprinse în habitatul lor. de această dată este vorba despre un cârd de capre negre.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Parcului Natural Apuseni au postat pe contul de Facebook o serie de imagini foarte rare cu mai multe capre negre surprinse în zona unei arii protejate. Caprele trec foarte aproape de cel care filmeaza, una dintre ele chiar oprindu-se puţin. Întâlnirea este cu atât mai spectaculoasă cu cât capra neagră este un animal extrem de sfios, care evită oamenii. 
 
”Întâlnire inedită cu un ciopor (cârd - n.r.) de capre negre în Parcul Natural Apuseni. În sezonul rece, femelele sunt în perioada de gestaţie, iezii fiind născuţi abia în aprilie-mai, din acest motiv vă rugăm să aveţi o conduită adecvată în drumeţiile voastre, îndeosebi în zonele unde este prezent acest mamifer”, au scris pe contul de Facebook, reprezentanţii Parcului Natural Apuseni.

 
Capra-neagră are o înălţime între 110 şi 130 cm, are o coadă scurtă (maximum 7 cm), având înălţimea la greabăn de 75 cm, cântărind între 30 şi 50 de kg. Are un corp relativ scund, picioare musculoase cu copită despicată, un gât relativ lung terminat cu un cap scurt prevăzut la ambele genuri cu două coarne inelate şi încovoiate spre înapoi. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: