VIDEO Filmare aeriană cu autostrada Sebeş - Turda. Lucrările pe loturile 3 şi 4 sunt în grafic

VIDEO Filmare aeriană cu autostrada Sebeş - Turda. Lucrările pe loturile 3 şi 4 sunt în grafic

Constructorii au trasat traseul şi au început construcţia lucrărilor de artă

Autostrada Sebeş - Turda prinde contur. O filmare aeriană realizată între Aiud şi Turda, pe loturile 3 şi 4, arată că sunt şanse mari ca pe această porţiune să se circule la termenul de finalizare, martie 2016. Lucrările pe primele două loturi au fost întârziate de contestaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comunitatea românilor organizată în forumul de infrastructura peundemerg.ro au realizat în urmă cu doar trei zile o nouă filmare aeriană cu loturile 3 si 4 din autostrada A10 Sebes – Turda, respectiv tronsonul dintre Aiud şi Turda.
 
Vestea bună este că, cel puţin pe aceste două loturi, lucrările sunt destul de avansate, termenul martie 2016 de finalizare a investiţiei nefiind o ţintă imposibilă. Din cauza contestaţiilor la loturile 1 şi 2, contractatele de execuţie au fost semnate mai târziu ca şi în cazul loturilor 3 şi 4, respectiv  în noiembrie 2014. Astfel, datorită iernii care se instalase nu s-au putut începe lucrările la modul serios.
 
Pentru lotul 3 al autostrăzii Sebeş-Turda, în lungime de 12,45km (de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea – km 41+250 – km 53+700) CNADNR a semnat contract cu Asocierea Tirrena Scavi S.p. A – Societa Italiana Per Condotte D’Aqua S.p.A, cu suma de 420, 5 milioane de lei fără TVA. Stadiul lucrărilor la finele lui februarie sunt, potrivit CNADNR, de 8%.
 

Pentru lotul 4, în lungime de 16,3 km, de la nodul Decea până la intrarea în autostradă în zona Turda (km 53+700 – km 70+000), CNADNR a semnat contract cu Asocierea SC PORR Construct SRL/PORR Bau GmbH cu suma de 470.004.894 lei. Stadiul lucrărilor la finele lui februarie sunt, potrivit CNADNR, de 9,38%.
 
Termen contractual de finalizare a lucrărilor pentru ambele loturi este martie 2016. Pe primele două loturi, lucrările ar urma să fie finalizate în a doua parte a anului 2016.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: