Trei milioane şi jumătate de euro din fonduri europene pentru un centru cultural şi o stradă din Zlatna

Trei milioane şi jumătate de euro din fonduri europene pentru un centru cultural şi o stradă din Zlatna

Imagine aeriană a oraşului Zlatna

Cel mai mare proiect european finanţat în ultimii zece ani în oraşul Zlatna din fonduri europene, în valoare de peste 3,5 milioane de euro, prin care se va construi un Centru Cultural Multifuncţional şi va fi reabilitată strada Valea Morilor, a fost semnat luni, 1 martie, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contractul a fost semnat de către primarul Silviu Ponoran şi directorul general al ADR Centru, Simion Creţu.
 
Odată cu semnarea cererii de finanţare cu titlul "Îmbunătăţirea calităţii vieţii în oraşul Zlatna", valoarea totală a proiectelor de investiţii europene depăşeşte 7,5 milioane de euro.
 
Cererea de finanţare pentru realizarea unui Centru Cultural Multifuncţional în fosta Casă de Cultură a oraşului Zlatna şi pentru îmbunătăţirea infrastructurii de pe strada adiacentă acestui obiectiv are o valoare totală de peste 16,6 milioane de lei, adică peste 3,5 milioane de euro. Se estimează că mai mult de 8.000 de oameni vor beneficia direct de această investiţie, începând cu decembrie 2023, când lucrările vor fi încheiate.
 
”Obiectivul general al proiectului 'Îmbunătăţirea calităţii vieţii în oraşul Zlatna' îl constituie creşterea condiţiilor de trai ale cetăţenilor din oraşul Zlatna şi asigurarea accesului la servicii de calitate, prin construirea unui centru cultural multifuncţional, cât şi prin îmbunătăţirea infrastructurii urbane locale. Astfel, până în trimestrul IV din anul 2023 va fi construit Centrul Cultural Multifuncţional, va fi reabilitată strada Valea Morilor, pentru îmbunătăţirea infrastructurii fizice de bază din imediata vecinătate a Centrului Cultural, va fi reabilitat sistemul de iluminat public în zonă, pentru utilizarea eficientă a resurselor, prin utilizarea corpurilor de iluminat LED şi vor fi amenajate grupuri sanitare publice, pentru persoane cu dizabilităţi, în vederea adaptarea infrastructurii pentru a fi utilizată şi de către persoanele cu nevoi speciale”, se menţionează în comunicatul ADR Centru.
 
Potrivit sursei citate, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, în oraşul Zlatna se vor atrage în total peste 7,5 milioane de euro, în acest moment fiind în diferite stadii de execuţie proiectele de modernizare a Spitalului din oraş şi de transformare a clădirii fostei Primării în centru social, iniţiative a căror valoare totală depăşeşte 1,5 milioane de euro.
 
La aceste proiecte se adaugă investiţiile pentru reabilitarea şcolii gimnaziale ”Avram Iancu”, în valoare de aproape 2,5 milioane de euro. La nivel regional, potrivit ADR Centru, sunt în implementare în acest moment 18 proiecte în cadrul Axei Prioritare 13 a Programului REGIO, inclusiv cel din Zlatna, a căror valoare totală este de peste 340 milioane de lei, adică mai mult de 72 milioane de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările