Sute de oameni au aşteptat pe ploaie pentru a se vaccina la maratonul de la Blaj FOTO

Sute de oameni au aşteptat pe ploaie pentru a se vaccina la maratonul de la Blaj FOTO

Zeci de oameni au aşteptat în ploaie pentru a se vaccina la Blaj. Foto: DSP Alba

Imaginile zilei în ceea ce priveşte vaccinarea au fost oferite duminică, 16 mai, de municipiul Blaj. Zeci de persoane au stat la coadă pe ploaie pentru a se imuniza.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sute de persoane s-au vaccinat duminică în cadrul maratonului de vaccinare de la Blaj. Multe dintre acestea aşteptau în ploaie să se vaccineze.
 
Fototografiile cu oamenii stând la coadă pe ploaie au fost pormovate şi de Centrul Naţional de Vaccinare pe pagina Ro Vaccinare şi au devenit virale.
 
Până la ora 16.00 au fost vaccinate peste 600 de persoane la centrul de la Blaj, iar alte zeci aşteptau la rând. Peste 700 de doze au fost trimise de două ori de către DSP Alba pentru a se onora cererea locuitorilor din Blaj.
 
Prezenţa oamenilor este peste aşteptări. La Blaj şi până în prezent a fost cerere mare de vaccinare, municipiul fiind singurul din Alba unde există încă persoane programate pe lista de aşteptare pe platforma naţională administrată de Centrul Naţional. La singurul centru de vaccinare din localitate erau duminică 270 de persoane pe listă, timpul de aşteptare estimat fiind de 10 zile.
 
 
”La Blaj, lumea a aşteptat în ploaie să se vaccineze. Prezenţa a întrecut aşteptările autorităţilor. Cele 200 de doze estimate a fi folosite astăzi s-au epuizat până la orele 11.00. La solicitarea autorităţilor şi echipei de vaccinare, DSP Alba a trimis în regim de urgenţă încă 500 de doze. La acest moment sunt peste 600 de persoane vaccinate la Blaj. Felicitări autorităţilor locale şi echipei de vaccinare! În acest weekend, autorităţile din judeţul Alba au organizat: 1 centru de vaccinare Drive-Thru la Alba-Iulia şi 5 evenimente speciale la Blaj, Cugir, Sebeş, Teiuş şi în comuna Ciugud”, s-a transmis pe Facebook/ Ro Vaccinare.
 
 
Centru mobil de la Blaj este amplasat pe platoul din faţa Centrului Cultural „Iacob Mureşianu”, Bulevardul Republicii, nr. 36. Oamenii se mai pot imuniza cu vaccinul Pfizer până la ora 20.00
 
 
Peste 2.000 de persoane s-au vaccinat până acum, la maratoanele organizate în întreg judeţul Alba, a anunţat duminică Instituţia Prefectului. Judeţul Alba se află pe locul 7, ca procent de vaccinare, la nivel naţional, cu peste 25% din cetăţeni vaccinaţi, iar la Alba Iulia, procentul este de peste 28%, potrivit sursei citate.

Inclusiv în centrele fixe, în perioada 3-15 mai, în judeţul Alba au fost vaccinate cu prima doză 73.974 de persoane, din care 49.493 au primit şi doza de rapel. Au fost organizate maratoane de vaccinare la Alba Iulia (drive-thru), Sebeş, Blaj, oraşul Cugir, Teiuş, Ciugud şi Ighiu.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările