Situaţia dosarului penal în care este cercetat directorul DSP Alba. Cauza ar urma să fie trimisă Judecătoriei Deva

Situaţia dosarului penal în care este cercetat directorul DSP Alba. Cauza ar urma să fie trimisă Judecătoriei Deva

Alexandru Sinea este cercetat penal pentru infracţiuni economice

Dosarul penal în care este cercetat Alexandru Sinea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, ar urma să fie judecat la Deva dacă procurorii vor decide trimiterea cauzei în judecată. Faptul că s-a solicitat acest lucru la Curtea de Apel arată că se apropie momentul în care cauza va fi trimisă în instanţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia, din 7 octombrie 2019, a venit ca urmare a unei cereri formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj. În general, astfel de solicitări sunt prezentate atunci când există legături de rudenie sau de altă natură între un inculpat şi persoane din instanţa care ar urma să judece dosarul. În mod normal, cauza ar fi fost trimisă la Judecătoria Blaj. Îna fară de Alexandru Sinea, în dosar mai sunt cerctetate alte şapte persoane.
 
Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj şi pe cale de consecinţă: În baza art. 76 C.pr.pen. raportat la art. 71 C.pr.pen. desemnează Judecătoria Deva ca instanţă ce urmează a fi sesizată cu judecarea cauzei în situaţia în care se va emite rechizitoriul în dosar nr.242/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj. În baza art.275 al. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, se precizează în minuta deciziei de la Curtea de Apel.
 
Alexandru Sinea (33 de ani) este cercetat penal pentru infracţiuni economice într-un dosar privind explotarea şi comercializarea unei cantităţi importante de lemn exploatată de pe raza Ocolului Silvic Blaj. În decembrie 2017, poliţiştii din Alba, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, au făcut nouă percheziţii la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 450.000 de lei, prin delapidare, fals intelectual şi tăiere de arbori, fără drept. 
 
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2015, şapte dintre persoanele bănuite de comiterea faptelor, având calitatea de angajaţi ai unui ocol silvic de stat, din judeţul Alba, ar fi creat un mecanism financiar şi ar fi atribuit unei persoane juridice al cărei administrator era cea de-a opta persoană cercetată, masă lemnoasă, spre exploatare, din fondul forestier, pentru care ar fi întocmit documente fictive, în vederea tăierii şi valorificării de material lemnos, cu scopul însuşirii de valori din patrimoniul ocolului silvic. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 455.684 lei.
 
Potrivit documentelor din dosar, firma lui Alexandru Sinea, ”Sinalex”, ar fi contractat material lemnos de la Ocolul Silvic Blaj în sumă de aproape 500.000 de lei, pentru care ar fi emis cecuri, neîncasate la instituţia silvică. Mai mult, la finalul anului respectiv s-ar fi întocmit rapoarte prin care lemnul în cauză ar fi figurat ca fiind netăiat, contrar realităţii. Investigaţia ar fi pornit de la un denunţ penal formulat de reprezentanţi ai Romsilva. ”Sinalex” avea ca obiect de activitate tăierea şi rinderuirea lemnului. 

Sinea a susţinut ulterior că beneficiază de prezumţia de nevinovăţie şi că va colabora cu organele de urmărire penală. ”La fel ca orice cetăţean, beneficiez de prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea unei hotărâri definitive şi vreau să-i asigur pe toţi cetăţenii judeţului Alba că acest eveniment neplăcut al vieţii mele nu îmi va afecta activitatea profesională şi voi fi acelaşi om, aplecat spre nevoile tuturor. Presupusele fapte de care sunt acuzat vizează perioada 2013-2015 şi nu au nicio legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu”, a scris Alexandru Sinea pe Facebook. 
 

Citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: