Sentinţă finală în cazul criminalului care a vrut să evadeze din închisoare în ziua de Crăciun: 25 de ani şi 8 luni după gratii

Sentinţă finală în cazul criminalului care a vrut să evadeze din închisoare în ziua de Crăciun: 25 de ani şi 8 luni după gratii

Tânărul din Alba Iulia condamnat pentru uciderea unei prostituate, va sta, în final, 25 de ani şi 8 luni de ani după gratii. Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat joi, 9 mai, sentinţa definitivă în dosarul în care Pandelea Mihai (29 ani) a fost judecat pentru tentativa de evadare din Penitenciarul Aiud.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel a aplicat, în final, pedeapsa rezultantă de 25 ani, 8 luni şi 28 de zile închisoare. Pedeapsa este mai mică cu circa 1 an şi 4 luni faţă de cea pronunţată la instanţa de fond, Judecătoria Aiud.
 
Pentru uciderea unei tinere, într-un apartament din Alba Iulia, bărbatul a fost condamnat la 25 de ani, 10 luni şi 20 de zile de închisoare. Această pedeapsă a fost contopită cu cea aplicată pentru tentativa de evadare, de 6 luni de închisoare. Acesta a efectuat mai bine de 3 ani de închisoare.
 
”(…) Contopeşte pedeapsele de 24 de ani închisoare, de 3 ani închisoare, ambele aplicate prin sentinţa penală nr. 202/2016 a Tribunalului Alba, cu pedeapsa de 2 ani, 2 luni şi 24 zile închisoare în pedeapsa cea mai grea de 24 ani închisoare la care adaugă sporul de 1 an 8 luni şi 28 de zile (1/3 din 5 ani, 2 luni şi 24 de zile), aplicând inculpatului pedeapsa rezultantă de 25 ani, 8 luni şi 28 de zile închisoare. Compută din durata pedepsei aplicate timpul reţinerii şi arestării preventive şi perioada executată de la 06.02.2016 la 15.12.2016 şi de la 25.12.2016 la 09.05.2019. Dspune confiscarea schiţei Penitenciarului Aiud şi a bucăţii de ţeavă de aprox. 45 cm găsite asupra inculpatului. În temeiul art. 162 alin. 4 CC. Pr. pen dispune restituirea către Penitenciarul Aiud a cuţitului de 22 cm găsit asupra inculpatului”, se precizează în minuta hotărârii de la Curtea de Apel.
 
Tentativa de evadare a avut loc în 25 decembrie 2017, cu ocazia activităţilor specifice de servire a mesei de către deţinuţi. Pandelea lucra la bucătărie şi a profitat de neatenţia agentului supraveghetor, precum şi de lipsa personalului, dat fiind faptul că era Crăciunul, şi a părăsit această secţie fără permisiune. Apoi s-a deplasat în zona sectorului «Vizită», unde a escaladat gardul cu sârme ghimpate care delimitează perimetrul unităţii de deţinere de fosta fabrică, care a aparţinut şi funcţionat în incinta Penitenciarului Aiud. În acel moment a fost observat de către un agent de penitenciar, fiind «călare peste gard, peste sârmele ghimpate, cu un picior înspre zona fostei fabrici», fiind prins. 
 
La percheziţia corporală, agenţii au mai găsit asupra bărbatului, în buzunarul unei veste, un cuţit cu o lungime de 22 cm şi lamă de 12 cm, fără vârf, precum şi o schiţă a penitenciarului, desenată pe o foaie A4. În timpul anchetei, Pandelea a spus că a luat hotărârea de a evada după ce a fost condamnat la pedeapsa de 25 de ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de omor calificat şi după ce soţia l-a informat telefonic că va intenta o acţiune de divorţ.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările