Protest la Kronospan Sebeş faţă de poluarea oraşului. Fabrica a suspendat emisiile de „abur tehnologic” VIDEO

Protest la Kronospan Sebeş faţă de poluarea oraşului. Fabrica a suspendat emisiile de „abur tehnologic” VIDEO

Protestatari în parcarea de lângă fabrică. Emisiile au fost reduse drastic faţă de o zi normală

Reprezentanţii grupului Diaspora Europeană au organizat vineri la Sebeş, în faţa companiei Kronospan, un protest faţă de poluarea oraşului

Ştiri pe aceeaşi temă

Protestul a fost organizat de activistul Gheorghe Lazăr şi a fost autorizat până la ora 15.00.
 
Pe perioada protestului, de pe platforma industrială nu a au existat aproape deloc emisii ale aşa-zisului ”abur tehnologic” cum îl numesc reprezentanţii firmei. Mai multe persoane au postat imagini cu această situaţie mirate de faptul că emisiile de la Kronospan nu mai acoperă zona, aşa cum se întâmplă în fiecare zi.
 
La acţiunea civică ”Lăsaţi-ne să respirăm” au participat între 20 şi 30 de persoane, potrivit jandarmilor prezenţi la faţa locului, iar aceştia au păstrat distanţa de siguranţă între ei.
 
Mai mulţi participanţi au vorbit despre poluarea produsă de Kronospan şi despre efectele asupra populaţiei din zonă.
 
Platforma Kronospan în timpul protestului
 
Kronospan într-o zi normală de lucru
 
De asemenea, protestatarii au vorbit despre diferitele autorităţi locale, care îi protejează de ani de zile pe poluatorii din zonă. În acest context s-a strigat: ”Jos corupţia!” şi ”Corupţia ucide!”.
 

 
Protestatarii au rămas în zona Kronospan până seara, scopul fiind acela de a monitoriza transporturile de lemne care intră în incinta fabricii.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările