Preşedintele PSD Alba Iulia demisionează din partid şi candidează la primărie din partea ALDE

Preşedintele PSD Alba Iulia demisionează din partid şi candidează la primărie din partea ALDE

Ovidiu Jidveian renunţă la PSD după mai mult de 10 ani de activitate în acest partid

Preşedintele PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian, şi-a anunţat demisia din partid şi trecerea la ALDE. Jidveian a fost deja propus şi acceptat ca şi candidat al partidului pentru Primăria Alba Iulia.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Preşedintele PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian, a plecat la ALDE din postura de candidat al social-democraţilor la Primăria Alba Iulia a spus, miercuri, deputatul Ioan Dîrzu, precizând că această trecere este, pentru el, în primul rând ”o pierdere sufletească”.

”Ovidiu a plecat de pe funcţia de candidat la Primăria Alba Iulia. A preferat să meargă dincolo, probabil a avut alte promisiuni. Este decizia lui. Îmi pare rău ca prieten, dar asta e viaţa în politică”, a afirmat preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu. Ioan Dîrzu a spus, în contextul în care PSD şi ALDE au realizat acorduri de colaborare la alegerile locale, că social-democraţii nu-l vor susţine pe Jidveian la Primăria Alba Iulia, ci vor avea propriul candidat. ”Dacă Ovidiu ar fi plecat la PDL-PNL ar fi fost o trădare. Ţelul este, oricum, să câştigăm împotriva lui Hava”, a mai spus Dîrzu.
____________________________________________
Lipsa unei decizii ferme în PSD Alba cu privire la candidatul partidului la funcţia de primar în Alba Iulia a generat tensiuni care au culminat, vineri, potrivit unor surse din partid, cu un conflict între deputatul PSD, Călin Potor  şi fostul preşedinte al PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian. Deşi Jidveian neagă existenţa acestui conflict, deputatul Călin Potor a dat de înţeles că a existat o tensiune în partid mai ales pentru desemnarea candidatului la primărie.
 
„Dacă Jidveian va candida pentru PSD la primăria Alba Iulia, cu părere de rău, eu voi fi nevoit să îl votez pe Hava”, ar fi spus deputatul Călin Potor apropiaţilor săi din organizaţie, potrivit alba24.ro. Tensiunile şi conflictul dintre cei doi au fost confirmate şi de alţi colegi de partid, iar cârcotaşii din opoziţie au afirmat chiar că, în timpul şedinţei au fost şi câteva îmbrânceli.
 
„De o vreme nu mă mai regăsesc în echipa condusă de la centru de Liviu Dragnea. Am resimţit o lipsă de susţinere faţă de organizaţia PSD Alba şi implicit faţă de mine”, a transmis Ovidiu Jidveian. Preşedintele organizaţiei PSD Alba Iulia a plecat marţi dimineaţa la Bucureşti  şi seara s-a întors la Alba Iulia, co-preşedinte ALDE. „De astăzi sunt membru ALDE, iar de luni voi fi copreşedinte al organizaţiei Alba. Merg într-un partid nou. Vreau să construiesc de la început. E normal ca din poziţia de lider să îmi asum rolul de vârf de lance şi de aceea voi fi candidatul ALDE pentru Primăria Alba Iulia”, a explicat Jidveian. Potrivit acestuia, decizia de a părăsi PSD Alba nu are legătură cu situaţia din interiorul organizaţiei.
 
„Ţin să subliniez că decizia mea nu are nici o legătură cu situaţia din interiorul organizaţiei judeţene.  Nu am avut vreun conflict la nivel local cu foştii colegi din partid”, a mai transmis Ovidiu Jidveian pentru alba24.ro. El spune că „cireaşa de pe tort” a fost declaraţia făcută de Liviu Zgonea, aflat într-o vizită la PSD Alba, în ceea ce priveşte situaţia oraşului Alba Iulia şi a faptului că albaiulienii nu au nicio bucurie în afară de ziua de „1 Decembrie” când „mai venim noi pe la voi să celebrăm ceva”.
 
În urma deciziei luate de Jidveian de a pleca din PSD, în cursa internă pentru candidatura la primăria Alba Iulia au mai rămas doar doi favoriţi. Horaţiu Clepan, un apropiat al fostului preşedinte Jidveian, şi deputatul Călin Potor care şi-a câştigat o reputaţie de traseist în urma trecerii de la PDL la PNL şi în prezent la PSD.
 
Potrivit sondajelor făcute de partid dintre cei doi cea mai mare notorietate o are Potor, care de altfel a mai şi candidat împotriva lui Hava şi a pierdut, în 2012, din partea USL Totuşi, miza lui Potor nu este Primăria Alba Iulia ci o nouă candidatura la parlamentare, campania din vară fiind mai mult un exerciţiu de imagine pentru actualul deputat. Plecarea lui Jidveian din partid, care era şi el doritor al unui fotoliu de deputat PSD, va lăsa „în siguranţă” pentru Ioan Dîrzu şi Călin Potor, cele două locuri eligibile, din lista partidului, la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaţilor.
 

Citiţi şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările