Parcările din Alba Iulia sunt invadate de maşini de vânzare

Parcările din Alba Iulia sunt transformate în adevărate târguri de maşini. Primăria nu poate decât să aplice amenzi celor care îşi expun maşina spre vânzare pe domeniul public.

Ştiri pe aceeaşi temă

Riveranii zonelor cu parcări sunt nemulţumiţi de faptul că locurile de parcare le sunt ocupate de maşini străine. Timid oamenii încep să facă sesizări la Primărie în acest sens. Şase s-au înregistrat în ultima lună.

„Nu am unde să îmi parchez maşina pentru că mai nou parcarea a devenit show-room. De 10 ani parchez în această zonă, iar acum în fiecare seară când ajung acasă de la servici fac ocolul cartierului în căutarea unui loc de parcare“, a afirmat nemulţumit Vlad Muntean, 43 ani. „Vin la servici şi nu am unde parca pentru că în parcarea din faţa sediului sunt maşini de vânzare“, a spus angajata unei banci de pe Bulevardul Transilvaniei.

Îşi vând maşinile în parcările de pe bulevard

„În ultima perioadă numărul celor care îşi vând maşinile în parcări a crescut, iar controalele vor fi intensificate. De când s-au amenajat parcările pe Bulevardul Transilvaniei, locaţia a devenit o atracţie pentru cei care vor să îşi vândă autoturismele. Oamenii se plâng că nu mai au unde parca din cauza acestora“, a declarat Marius Rece, reprezentantul Poliţiei Comunitare Alba Iulia.

Parcările sunt locaţia aleasă de cei care vând maşini second hand aduse din străinătate sau care se decid să renunţe la propriul autoturism.„Nu am timp să merg în târg, în plus o parcare reprezintă un vad bun şi o văd mulţi trecători. E criză şi am nevoie de bani şi vreau să o vând cât mai repede“, a precizat Ionuţ Popovici, 32 ani. Până va apuca să vândă maşina pe care cere 2.000 euro, bărbatul va plăti amenzi la Primărie.

29 de avertismente în cinci luni

Cu toate că parcările din Alba Iulia au fost invadate în ultima perioadă de maşini cu anunţul „de vânzare“, doar 14 persoane au fost amendate. „29 de persoane au primit avertisment în primele cinci luni ale anului, dintre care 14 au fost amendate, iar 15 s-au prezentat în decurs de 48 ore la sediul nostru unde li s-a pus în vedere să îşi ridice maşina cu anunţul de pe domeniul public, alegându-se cu avertisment. Probleme avem pe terenurile private din oraş unde sunt astfel de maşini, dar nu putem interveni“, a spus Marius Rece, reprezentantul Poliţiei Comunitare din Alba Iulia.

Cei care nu se conformează riscă să primească amenzi repetate. „Angajaţii poliţiei comunitare îi amendează ori de câte ori este cazul fără menajamente. Dacă ei se simt mai bine că plătesc aceste amenzi îşi vor ţine în continuare maşinile expuse pe domeniul public, iar Primăria va încasa amenzile“, a afirmat Paul Voicu, viceprimar Primăria Alba Iulia.

Roţi blocate, procese pierdute

Despre un serviciu de ridicare a maşinilor care încurcă şoferii disciplinaţi nici nu poate fi vorba. După ce în urmă cu câţiva ani Primăria a recurs la blocarea roţilor şoferilor indisciplinaţi, procesele câştigate de cei din urmă i-a lăsat păgubaşi pe reprezentanţii autorităţilor. „Procesele pierdute ne-a determinat să căutăm alte măsuri pentru cei care îşi uită maşinile în parcări“, a completat Paul Voicu.

Amenzile pentru cei care îşi expus maşinile pe domeniul public se situează între 100 şi 300 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările