Pandemia cedează şi în Alba. După 15 luni nu a fost confirmat niciun caz de COVID-19 în 24 de ore

Pandemia cedează şi în Alba. După 15 luni nu a fost confirmat niciun caz de COVID-19 în 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost realizate 529 de teste

Pentru prima dată din 18 martie 2020, Alba a ajuns în stutaţia de a nu înregistra niciun caz de infectare cu COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a anunţat că după testările realizate luni, 14 iunie, nu au mai fost depistate cazuri pozitive COVID. Luni a fost raportat un singur caz rezultat din testele efectuate duminică.
 
”După testele COVID de astăzi (429 PCR si peste 100 rapide), ZERO cazuri noi pozitive în Jud Alba. Campania de vaccinare îşi arată efectele, nu trebuie să abandonăm, ne dorim cu toţii o toamnă fără “valuri” şi o viaţă normală”, a scris directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, pe Facebook.
 
De la începutul pandemiei, în judeţul Alba, 21.370 de persoane au fost confirmate pozitiv. În acelaşi interval, au fost 20.579 de persoane vindecare şi 709 decese. Marţi, 15 iunie, în judeţul Alba mai sunt 77 de persoane confirmate cu noul coronavirus, rata fiind de 0,2 cazuri la mia de locuitori.
 
Duminică, în Alba au fost prelucrate 241 de probe, la Spitalul Judeţean din Alba Iulia. Luni, au fost procesate 529 de teste. În total, de la începutul pandemiei, numărul testelor realizate se ridică la 222.865. Doar comunele Ciugud, Şpring, Mogoş şi Roşia de Secaş mai au rate de infectare de peste 1 caz la mia de locuitori.

Alba a avut în ultimele luni printre cele mai mari rate de infectare din România, situaţie datorată în principal numărului ridicat de teste efectuate zilnic.
 

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările