Mocăniţa Apusenilor pleacă la drum pe traseul dintre Abrud şi Cîmpeni. Călătorii turistice în fiecare weekend

Mocăniţa Apusenilor pleacă la drum pe traseul dintre Abrud şi Cîmpeni. Călătorii turistice în fiecare weekend

Trenul va face curse turistice între gările din Abrud şi Cîmpeni

De Rusalii, între 19 şi 21 iunie, la Câmpeni va avea loc evenimentul de deschidere al Mocăniţei Apusenilor, linia Câmpeni – Abrud.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, în gara din localitate va avea loc o expoziţie feroviară. Pasionaţii de cale ferată îngustă vor putea admira nu mai puţin de 10 vehicole feroviare, iar cu unele dintre ele se vor face plimbări pe liniile gării. 
 
Ca o noutate, începând cu acest an, plecările mocăniţei sunt din Câmpeni, pentru a fi mai accesibile pentru turiştii care vin din Arieşeni.
 
De trei ori pe zi, sâmbăta şi duminica, la orele 10:00, 13:00 şi 16:00, micul trenuleţ va pleca spre Abrud şi înapoi. Tariful este de 35 lei pentru adulţi şi 20 lei pentru copii. Capacitatea trenului este de 100 de locuri. Rezervările se fac la tel. 0730.759993.
 
„Consiliul Judeţean Alba şi primăriile din Abrud, Roşia Montană şi Câmpeni s-au implicat într-un mod exemplar pentru dezvoltarea acestei atracţii turistice.
 
În cele trei zile de Rusalii, în afară de cursele regulate spre Abrud, va avea loc o expoziţie feroviară în gara Câmpeni, unde pasionaţii de cale ferată îngustă pot admira nu mai puţin de 10 vehicule feroviare. Cu unele dintre ele se vor face plimbări pe liniile gării”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei pentru păstrarea liniilor ferate înguste din România.
 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările