Ministrul Liviu Dragnea despre plângerea depusă la DNA de Iohannis: ”Putea să pună un ţuţăr să facă lucrul ăsta”

Ministrul Liviu Dragnea despre plângerea depusă la DNA de Iohannis: ”Putea să pună un ţuţăr să facă lucrul ăsta”

Liviu Dragnea la Congresul PSD de la Alba Iulia

Discursurile liderilor PSD susţinute la Congresul de la Alba Iulia s-au constituit şi în atacuri la principalul contracandidat al premierului Ponta, preşedintele PNL, Klaus Johannis. Liviu Dragnea a declarat că liderul PNL Klaus Iohannis este „un reclamagiu” şi că s-a descalificat depunând plângere penală pe OUG 55.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dragnea a spus că un om care vrea să devină preşedintele României putea pune „un ţuţăr” să facă acest lucru. „Ce pot să spun de un om care vrea să fie preşedintele României şi este un reclamagiu, face plângeri penale? Iohannis a făcut două lucruri care îl descalifică: unul este această plânegre penală. Un om care vrea să fie preşedintele României nu poate face aşa ceva sub nicio formă, putea să pună un ţuţăr să facă lucrul ăsta. Şi, doi - prima mare acţiune de politică externă a acestui domn a fost să facă din nou reclamaţie ca nu cumnva să primim noi portofoliul Dezvoltării Regionale şi Corina Creţu să fie comisar. Acestea două îl descalifică complet”, a spus Dragnea.
 
El a arătat că nu îi este frică de acţiunea DNA de a începe urmărirea penală in rem pentru Ordonanţa care permite migraţia aleşilor locali. „Nu mă tem în niciun fel, pentru că nu cred că mă cunoaşteţi ca un om fricos. Iar în ceea ce priveşte procedura juridică, am înţeles că asta e procedura standard. Când orice deştept face o plângere penală, începe automat urmărirea penală in rem”, a mai spus Dragnea.
 
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început urmărirea penală "in rem", pentru abuz în serviciu, în cazul plângerii preşedintelui PNL, Klaus Iohannis, formulată pe numele vicepremierului Liviu Dragnea, pentru iniţierea OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali. Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a depus în 9 septembrie, o plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie pe numele vicepremierului Liviu Dragnea, pentru iniţierea Ordonanţei de urgenţă 55/2014 care permite migraţia politică a aleşilor locali pentru 45 de zile.
 
Plângerea penală a fost semnată de Klaus Iohannis, "împotriva numitului Dragnea Liviu Nicolae, sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000, rap. la art. 297 Cod penal". Iohannis reclamă faptul că "au fost aduse vătămări" prin OUG 55/2014 tuturor candidaţilor la alegerile prezidenţiale şi în general interesului public care vizează desfăşurarea alegerilor în condiţii de egalitate de şanse şi de legalitate. Klaus Iohannis a explicat că plângerea penală este "ultima soluţie pentru a găsi explicaţii" în privinţa acestui act normativ, în condiţiile în care Executivul a refuzat să dea aceste explicaţii.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările