Grupare de proxeneţi care exploata prin prostituţie 32 de tinere în străinătate, anihilată de BCCO şi DIICOT Alba Iulia

Grupare de proxeneţi care exploata prin prostituţie 32 de tinere în străinătate, anihilată de BCCO şi DIICOT Alba Iulia

Liderul grupării infracţionale a fost adus la DIICOT pentru audieri. Foto Dorin Ţimonea

Poliţişti de la BCCO Alba Iulia şi procurori DIICOT au destructurat o grupare infracţională care exploata 32 de tinere din judeţul Alba prin practicarea prostituţiei în Italia, Germania, Austria şi Belgia. Au fost efectuate 21 de percheziţii în zona Blaj din Alba şi în Cluj, precum şi 5 în Germania.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gruparea era formată din 25 de persoane. În cursul zilei de vineri au fost efectuate 21 de percheziţii domiciliare în zona municipiului Blaj din judeţul Alba şi în judeţul Cluj, iar poliţişti din Germania au realizat 5 percheziţii în locaţii din zona Augsburg. 
 
Suspecţii sunt bănuiţi de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism internaţional şi spălare de bani. 
 
”În fapt, din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2001, membrii grupării infracţionale ar fi racolat tinere, cu o situaţie materială precară, pe care le-ar fi obligat să practice prostituţia în ţări precum Italia, Germani, Austria şi Belgia. În timp, activitatea infracţională a grupării s-a mutat, în principal în Germania, zona Ausburg. Multe dintre fetele exploatate au devenit, în timp, dependente emoţional de proxeneţi, fiind într-o perpetuă stare de temere faţă de aceştia şi rămânând sub controlul lor perioade îndelungate de timp, membrii grupării recurgând la constrângerea fizică şi emoţională.
 
În ultimii ani, liderul grupării ar fi efectuat investiţii în afaceri imobiliare, banii proveniţi din trafic de persoane şi proxenetism internaţional fiind introduşi într-o afacere aparent legală. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că sumele de bani obţinute, prin aceste procese de spălare bani, se ridică la 2.395.988 de lei şi 183.758 de euro”, se afirmă într-un comunicat de presă al BCCO Alba Iulia.
 
Cei 25 de membri ai grupării infracţionale precum şi 25 de martori sunt conduşi la sediul DIICOT Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Foto Dorin Ţimonea

Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor din structurile de combatere a criminalităţii organizate din Hunedoara, Sibiu, Cluj Napoca precum şi al poliţiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţei Române. La acţiune participă şi jandarmi din judeţele Alba, Cluj, Bihor, Mureş şi Olt.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările