Focar de COVID în secţia de Psihiatrie a spitalului din Alba Iulia. 18 pacienţi şi zece cadre medicale infectate

Focar de COVID în secţia de Psihiatrie a spitalului din Alba Iulia. 18 pacienţi şi zece cadre medicale infectate

Foto: spitalalba.ro

Un număr de 18 pacienţi şi zece cadre medicale de la Secţia de Psihiatrie acuţi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia au fost confirmaţi cu COVID-19, cu forme uşoare sau asimptomatice

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele 28 de cazuri au fost înregistrate începând cu data de 10 ianuarie, la 18 pacienţi, un medic, patru asistenţi, trei infirmieri, un brancardier şi un îngrijitor de curăţenie. Dintre cadrele medicale infectat, patru erau nevaccinate.
 
"Personalul medical infectat este în izolare la domiciliu, cu forme uşoare de boală (asimptomatici sau simptomatologie uşoară). Pacienţii infectaţi au prezentat, de asemenea, forme asimptomatice sau forme uşoare de boală (unii au fost vaccinaţi).
 
Dintre pacienţi, şapte au fost transferaţi la Spitalul Aiud (Psihiatrie COVID), doi la Boli Infecţioase (SJU), unul la Spitalul Orăşenesc Cugir, iar opt au fost externaţi şi sunt în izolare la domiciliu", a precizat Alexandra Mateş, purtător de cuvânt al spitalului, pentru Agerpres.
 
Ea a arătat că a fost testat şi restul personalului, precum şi ceilalţi pacienţi, fiind efectuată, totodată, şi dezinfecţia secţiei.
 
"În prezent, în secţie sunt internaţi 13 pacienţi, toţi testaţi negativ. Se va monitoriza în continuare evoluţia situaţiei şi se va repeta testarea PCR la cei care este necesar. Niciunul dintre pacienţi sau personal nu a prezentat forme medii sau severe de boală", a mai spus purtătorul de cuvânt al SJU Alba Iulia.

 

Incidenţă de peste 9 la mie, în Alba Iulia

Municipiul Alba Iulia înregistrează sâmbătă o incidenţă COVID, cumulată la 14 zile, de 9,18 cazuri la mia de locuitori, potrivit datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Alba. Sâmbătă, DSP Alba a anunţat alte 102 noi cazuri şi 25 de reinfectări în Alba Iulia, dintr-un total de 379 în judeţul Alba, după prelucrarea a 1.371 de teste.
 
S-au înregistrat şi două decese, ambele în comuna Unirea, la un bărbat şi o femeie, ambii nevaccinaţi şi cu comorbidităţi. Rata de infectare pe judeţ este, sâmbătă, de 5,28 cazuri la mia de locuitori. De la începutul pandemiei au fost confirmate cu COVID-19 în Alba un număr de 37.139 de persoane, din care 1.140 au decedat.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările