Directorul Parcului Industrial Cugir, găsit în incompatibilitate de ANI. Fostul consilier câştigă anual peste 100.000 de lei din salariu şi consilii de administraţie

Directorul Parcului Industrial Cugir, găsit în incompatibilitate de ANI. Fostul consilier câştigă anual peste 100.000 de lei din salariu şi consilii de administraţie

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul directorului Parcului Industrial Cugir, Emil Muntean, fost consilier local

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat făcut public de ANI, în intervalul 10 iunie 2017 – 30 octombrie 2018, Emil Muntean a exercitat funcţia de consilier local simultan cu cea de director general, respectiv administrator şi membru în Consiliul de Administraţie, în carul a trei societăţi comerciale, care au ca acţionar unic/majoritar Consiliul Judeţean Alba. Este vorba de societatea parcul Industrial Cugir SA.
 
Acesta ar fi  încălcat  dispoziţiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 şi nu a respectat dispoziţiile art. 91, alin. (3), teza 1 din acelaşi act normativ. Potrivit legislaţiei, ”alesul local poate renunţa la funcţia deţinută înainte de a fi numit sau ales în funcţia care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcţie. Alesul local care devine incompatibil prin aplicarea prevederilor prezentei secţiuni este obligat să demisioneze din una dintre funcţiile incompatibile în cel mult 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi”.
 
Raportul de constatare întocmit de ANI poate fi contestat în instanţa de judecată. Emil Muntean este şi preşedinte al Asociaţiei Parcurilor Industriale Tehnologice, Ştiinţifice şi a Incubatoarelor de Afaceri din România. Emil Muntean este membru PNL şi este un obţinut al consiliilor de administarţie ale unor societăţi la care este acţionar Consiliul Judeţean Alba. Veniturile sale anuale, din salariul de director şi veniturile ca membru în CA-uri, depăşesc 100.000 de lei.

Potrivit declaraţiei de avere a acestuia, în 2018 a încasat peste 130.000 de lei ca urmare a acestor funcţii pe care le-a deţinut la firmele subordonate Consiliului Judeţean Alba. Muntean a şi deţinut o firmă, SC Consulting Management Business Services CMBS SR, cu sediul chiar în PIC. A dizolvat-o anul trecut. De asemenea, Emil Muntean este acţionar al Composesoratului Grăniceresc din Cugir, care la rândul său are sediul în parcul industrial condus de acesta. Potrivit site-ului PIC, composesoratul figurează la capitolul ”clienţi”.

Muntean are în Cugir o casă de locuit, două apartamente şi o casă de vacanţă pe care o deţine alături de Teodor Atanasiu, fostul lider al PNL Alba şi fost ministru al Apărării şi de Mihai Nicuşor, fost director comercial al Romarm.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: