Deschiderea circulaţiei pe autostrada A10 între Aiud şi Turda, amânată până la sfârşitul lunii iunie. Se fac noi teste de aderenţă pe lotul 3

Deschiderea circulaţiei pe autostrada A10 între Aiud şi Turda, amânată până la sfârşitul lunii iunie. Se fac noi teste de aderenţă pe lotul 3

Lotul 4 al autostrăzii A10 în zona Lacului Stejeriş

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a anunţat, oficial, amânarea deschiderii circulaţiei pe loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Sebeş - Turda până la sfârşitul lunii iunie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucian Sova, Ministrul Transporturilor, a anunţat că se amână pentru sfârşitul lunii iunie deschiderea loturilor trei şi patru ale Autostrăzii A 10 Sebeş-Turda, decizia fiind motivată prin necesitatea unor teste suplimentare, relatează Radio România Actualităţi (RRA). Anterior, ministrul declarase că deschiderea circulaţiei pe loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Sebeş-Turda ar putea avea loc în luna mai. 
  
Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a explicat, pentru RRA, că pe lotul trei al autostrăzii, între Aiud şi Decea, în judeţul Alba, se verifică din nou aderenţa carosabilului: „Luni am început o nouă procedura de evaluare a calităţii lucrărilor – mă refer la rugozitate, la planeitate şi chiar la structura de rezistenţă a autostrăzii”. 
  
Întrebat cât ar trebui să dureze aceste ţeste şi dacă cele două tronsoane vor fi deschise la pachet, ministrul a dat că termen sfârşitul lunii iunie: „Termenul de evaluare este asumat de două săptămâni, deci în jurul lui 15 iunie vom avea rezultatul testelor. Dacă acestea vor fi pozitive, nu ne va împiedică nimic că într-o săptămâna să deschidem circulaţia. Obligatoriu vor fi deschise la pachet, pentru că lotul patru nu poate fi utilizat fără lotul trei.” 
 
În privinţa lotului trei al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva (21 km), ministrul a spus că antreprenorul este la un pas de rezilierea contractului că urmare a slabei mobilizări pe şantier. Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind impărţită în patru loturi. 
 
Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, pană la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului pană la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud pană la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: