Cum arată lotul 2 din autostrada A10 Sebeş - Turda cu câteva zile înainte de deschiderea circulaţiei VIDEO

Cum arată lotul 2 din autostrada A10 Sebeş - Turda cu câteva zile înainte de deschiderea circulaţiei VIDEO

Sun realizate ultimele finisaje înainte de deschiderea circulaţiei. Foto: ziarulunirea.ro

Segmentul de autostradă dintre Alba Iulia şi Aiud urmează să fie deschis traficului în prima jumătate a lunii decembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se vor da în circulaţie, în total, 28.75 kilometri de autostradă. Planul iniţial susţinea deschiderea traficului pe data de 1 decembrie 2021.
 
Pe lângă lotul 2 lung de 24,25 de kilometri, se vor deschide traficului auto şi 1,5 kilometri din lotul 1, în zona nodului rutier Alba Iulia Nord, respectiv 3 kilometri din lotul 3, în zona de ocolire a municipiului Aiud.
 
Autostradă de la Sebeş la Turda va fi prima din România pe care se va circula de la un capăt la altul, pe distanţa celor aproximativ 70 de kilometri. În zona alunecării de teren de la Oiejdea, unde se va circula pe 1 kilometru pe un singur sens, au fost montate elementele de siguranţă.
 

Antreprenorul Aktor s-a mobilizat puternic în ultimele zile, executând finisaje la parapeţii de protecţie, panourile antifonice, antiorbire şi la rosturi. Este posibil ca circulaţia să nu poată fi deschisă chiar în 1 decembrie, Ziua Naţională a României, întrucât există semne de întrebare dacă vor fi finalizate toate elementele pentru siguranţa traficului. Există, însă, certitudinea că ultimul segment din A10 va fi deschis în prima parte a lunii decembrie.
 
Zona alunăectării de teren de la Oiejdea
 
La Oiejdea, consolidarea versantului nu va fi finalizată mai devreme de primăvara anului viitor. Tot atunci vor fi terminate spaţiile de servicii şi centrul de management şi întreţinere de la nodul rutier Teiuş.
 
 
Lucrările la Autostrada Sebeş - Turda (A 10) au început în 2014 şi ar fi trebuit finalizate în 2016, conform planurilor iniţiale. Cu o lungime de 70 de kilometri, A 10 face legătura între autostrăzile A1 şi A3. Din 2018 se circulă pe 45,7 kilometri, pe loturile 3 şi 4, între Aiud şi Turda. În decembrie 2020 a fost deschis lotul 1, între Sebeş - Alba Iulia.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările