CSU Alba Iulia, neînvinsă în turneul de pregătire din Serbia

CSU Alba Iulia, neînvinsă în turneul de pregătire din Serbia

Imagine de la turneul din Serbia

Echipa de baschet feminin CSU Alba Iulia s-a întors neînvinsă din turneul de pregătire din Serbia. Baschetbalistele au jucat cinci partide şi au înregistrat tot atâtea victorii, câştigând turneul la cer au mai participat echipe locale, respectiv selecţionatele Algeriei şi Senegalului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Formaţia universitară s-a deplasat iniţial în localitatea Vrsac, unde a întâlnit pe rând selecţionata Algeriei, pe care a învins-o cu scorul de 93-27 (30-10, 24-6, 19-8, 20-3), echipa locală ZKK Vrsac, de care a trecut cu 72-44 (21-14, 16-13, 11-13, 24-4) şi echipa naţională a Senegalului, de care a dispus categoric, scor 100-41. 
 
După terminarea partidelor amicale din oraşul de origine al antrenorului Miroslav Popov, CSU Alba Iulia a participat la un patrulater la Vrbas, alături de Partizan Belgrad, Radivoj Korac şi BC Danzio Timişoara, pe care l-a câştigat. În prima partidă jucată în acest turneu, considerată ca semifinală, baschetbalistele din Alba Iulia au trecut de vicecampioana Serbiei, Radivoj Korac, cu scorul de 79-66 (23-18, 13-22, 21-14, 22-12) şi s-au calificat în ultimul act al competiţiei. În finală, universitarele au depăşit fără mari probleme echipa locală, ZKK Vrbas Medela, cu 80-64 (25-16, 16-16, 18-15, 21-13) şi şi-a adjudecat trofeul pus în joc. Mai mult, nou-venitei la CSU, sârboaicei Sasa Cadjo i-a fost acordat titlul de cea mai bună jucătoare a turneului. 
Lotul condus de Miroslav Popov şi George Lăncrănjan a fost alcătuit în turneul din Serbia din româncele Anemarie Părău, Ildiko Nagy, Alexandra Uiuiu şi Larisa Toma, respectiv sârboaicele Sasa Cadjo şi Jovana Vukoje şi americancele Chastity Reed,  Tiffany Brown, Jessika Bradley şi Breanna Salley (nu a jucat, din cauza unei uşoare accidentări). Junioarele Sica Cuzic, Mihaela Gherman şi Andreea Beldian, care completează lotul formaţiei CSU Alba Iulia în sezonul competiţional 2013/2014 n-au efectuat deplasarea.
 
Bogdan Duma - preşedintele Consiliului de Administraţie al CSU Alba Iulia: 
A fost un turneu de verificare reuşit. Au fost câteva întâlniri în care cei doi antrenori au putut să-şi dea seama de potenţialul echipei, în planul tehnic şi tactic. Bineînţeles că aceste rezultate pozitive ne dau speranţe în perspectiva jocurilor oficiale. Per total, echipa a arătat bine, a demonstrat că are potenţial şi avem încredere că ne putem atinge obiectivele. 
 
Annemarie Părău:
Cred că aceste meciuri ne-au ajutat foarte mult în omogenizarea echipei, am început să ne cunoaştem mai bine. Bineînţeles că mai avem de lucrat, deoarece suntem o echipă nouă, dar pot spune că prin câştigarea acestei cupe, care sper ca nu va fi şi ultima, am început cu dreptul, lucru care ne dă multă încredere. Cred că încetul cu încetul, atât eu, cât şi colegele mele, ne vom acomoda la echipă şi totul va ieşi aşa cum ne-am plănuit. Deocamdată, în aceste meciuri, eu am încercat să dau tot ce pot în momentul de faţă, dar ştiu că este loc şi de mai bine. Important este să jucăm ca o echipă, nu individual, pentru că doar aşa putem avea rezultate. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: