Cod galben pentru ploi în judeţul Alba

Din această dimineaţă de la ora 9.00 până mâine la aceeaşi ora, Centrul Meteorologic  Transilvania Sud a emis pentru Alba o avertizare de cod galben pentru ploi. Sunt aşteptate intensificări ale vântului, căderi de grindină şi descărcări electrice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai afectată va fi zona Munţilor Apuseni şi zona Munţilor Trascău, unde sunt aşteptate cantităţi însemnate de apă. Ieri noapte, un număr de 30 de gospodării din localitatea Doştat au fost inundate.

„Instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 30 l/mp şi izolat 60 l/mp, mai ales în zona de munte“, se arată în avertizarea emisă de Centrul Meteorologic  Transilvania Sud .

Atenţionarea meteorologică de cod galben a fost transmisă tuturor Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din Alba împreună cu măsurile de prevenire, protecţie şi intervenţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările