CJ Alba pune la bătaie peste 20 de milioane de lei pentru întreţinerea drumurilor judeţene pe timp de vară

CJ Alba pune la bătaie peste 20 de milioane de lei pentru întreţinerea drumurilor judeţene pe timp de vară

Foto: arhivă Adevărul

Consiliul Judeţean Alba a lansat licitaţia pentru acordarea contractului de întreţinere curentă, periodică şi reparaţii curente pe timp de vară, pe drumurile judeţene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 15/23.01.2020, privind starea de viabilitate a drumurilor judeţene aflate în administrare, reţeaua de şosele publice judeţene este constituită dintr-un număr de 53 de drumuri, cu o lungime totală de 872,165 km, din care 654,33 km cu îmbrăcăminte asfaltică, 186,600 km drumuri pietruite şi 31,235 km drumuri din pământ.
 
De asemenea, pe toate sectoarele de drumuri judeţene se află un număr important de lucrări de artă (poduri, podeţe, ziduri de sprijin, etc). Lucrările privind întreţinerea drumurilor constau în totalitatea activităţilor de intervenţie ce se execută pe timp de vară, determinate de uzura sau degradarea în condiţii normale de exploatare, şi care au ca scop asigurarea condiţiilor tehnice necesare desfăşurării circulaţiei rutiere în siguranţă, cu respectarea normelor în vigoare, precum şi de a menţine acest patrimoniu public în stare permanentă de curăţenie si aspect.
 
Lucrările reprezintă activităţi ce se desfăşoară pe perioada de vară în vederea asigurării circulaţiei rutiere pe drumurile publice în condiţii de siguranţă si confort al traficului. Acordul cadru ce va fi încheiat cu operatorul economic care va depune cea mai avantajoasă ofertă cuprinde categorii de lucrări de întreţinere curentă şi periodică conform şi anume: întreţinere drumuri asfaltate - plombe cu frezare şi aşternere manuală, întreţinere curentä drumuri pietruite prin scarificare şi reprofilare, aducerea la profil a acostamentelor şi completare cu balast, asigurarea scurgerii apelor prin curăţarea şanţurilor, rigolelor, canalelor de scurgere, covoare bituminoase cu mixtură asfaltică, ziduri de sprijin şi de căptuşire, amenajare platformă cântărire, întreţinerea periodică a drumurilor pietruite, intreţinere podeţe şi poduri, aducerea la cotă a căminelor de vizitare etc.
 
Valoarea estimată a serviciilor este de 20,67 de milioane de lei. Ofertele pot fi depuse până în 30 iulie 2020.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările