Şosea de centură spre un oraş industrial important. S-a semnat contractul în valoare de peste 11 milioane de lei

Şosea de centură spre un oraş industrial important. S-a semnat contractul în valoare de peste 11 milioane de lei

Primarul Cugirului (mijloc) a semnat contractul cu reprezentantul firmei care va realiza proiectul

Primăria Cugir a semnat miercuri contractul de execuţie a centurii ocolitoare a localităţii Vinerea, contract în valoare de peste 11 milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Derularea investiţiei va face ca accesul auto spre oraş să fie mult facilitat, iar localitatea Vinerea să scape de traficul greu din prezent. În Cugir funcţionează fabrici importante, cum ar fi Star Transmission, ce aparţine grupului Daimler Mercedes, precum şi cele două companii de stat cu obiect în producţia de muniţie şi armamanet.
 
Termenul de execuţie este de 15 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, iar valoarea totală a investiţiei este de peste 11,5 milioane de lei. Banii provin din Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi bugetul local al oraşului Cugir.
 
Viitoarea centură va fi conectată direct la DJ 704 la o distanţă de aproximativ 500 m de intrarea în localitate (dinspre Şibot), prin intermediul pasajului CF şi a unui drum de exploatare agricolă.
 
Drumul va urma aliniamentul liniei ferate, până la trecerea la nivel cu calea ferată (dinspre Cugir), unde se va uni cu str. Victoriei. Potrivit primarului Adrian Teban, varianta ocolitoare crează condiţii de circulaţie bune şi sigure, şi va avea inclusiv beneficii economice. 
 
“În primul rând, crearea unei rute ocolitoare a localităţii Vinerea însemnă mai multă siguranţă pentru participanţii la trafic, atât pentru conducătorii auto, cât şi pentru pietoni. În momentul de faţă, traficul dinspre şi înspre Cugir trece prin mijlocul localităţii Vinerea, de la maşini mici până la TAF-uri cu lemne sau TIR-uri ale societăţilor comerciale, producătoare de piese auto, armament şi muniţie. Acest lucru implică o serie de riscuri, care vor fi eliminate odată cu direcţionarea circulaţiei prin afara localităţii. În plus, decongestionarea traficul reduce inclusiv timpul de transport al mărfurilor, aspect de mare interes pentru agenţii economici din oraş. Tot la beneficii, putem enumera diminuarea poluării, a deteriorării continue a carosabilului şi a structurii de rezistenţă a caselor, produse de autovehiculele de mare tonaj”, a afirmat Adrian Teban.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: