Închisoare cu amânarea pedepsei pentru un funcţionar de la ANAF Alba acuzat că a furnizat informaţii secrete unui inculpat cercetat pentru şantaj

Închisoare cu amânarea pedepsei pentru un funcţionar de la ANAF Alba acuzat că a furnizat informaţii secrete unui inculpat cercetat pentru şantaj

Dosarul cu acordul de recunoaştere a fost transmis Judecătoriei Alba Iulia

Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a încheiat un acord de recunoaştere cu un angajat al ANAF Alba, cercetat penal pentru favorizarea făptuitorului şi divulgarea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Funcţionarul public Nicolae Moldovan este acuzat că a divulgat informaţii din categoria secret de serviciu către o altă persoană cercetată pentru şantaj. ”La data de 28.08.2017, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a încheiat acordul de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpatul M. N., funcţionar public, propunând condamnarea acestuia la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi folosirea în mod direct de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii unor foloase necuvenite”, se afirmă într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie Alba. Amânarea executării pedepsei presupune faptul că funcţionarul îşi păstrează locul de muncă, iar pedeapsa va fi anulată dacă nu va mai săvârşi o altă faptă penală în perioada în care a fost amânată executarea pedepsei.
 
Anchetatorii au reţinut faptul că, în luna iunie 2017, inculpatul Moldovan Nicolae a folosit informaţii nedestinate publicităţii, cunoscute în virtutea atribuţiilor de serviciu, pe care le-a divulgat unei persoane cercetate într-o altă cauză penală, pentru comiterea infracţiunii de şantaj, respectiv informându-l că organele de cercetare penală au solicitat date privind conturile bancare deţinute de acesta din urmă. Funcţionarul a fost reţinut la data de 06.07.2017, iar ulterior s-a dispus măsura controlului judiciar.
 
Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost înaintat Judecătoriei Alba Iulia. În bază delegărilor emise în cauză, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Alba au efectuat mai multe acte procedurale. Persoana favorizată de inculpatul din acest dosar este Tică Ilie, un bărbat de 50 de ani din Alba Iulia acuzat de şantaj faţă de un om de afaceri din Apuseni de la care a primit 100.000 de euro pentru a nu divulga o filmare indecentă cu acesta.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările