România, pe lista destinaţiilor exotice pentru americani

România, pe lista
destinaţiilor exotice pentru americani

FOTO: Adevărul

România apare pe locul 10 în topul celor mai dezirabile vacanţe exotice pentru 2015, realizat de o celebră editură americană de turism. Ţara noastră este admirată pentru castelele medievale, mănăstirile şi bisericile vechi, oraşele medievale ca Sighişoara şi peisajele montane frumoase. Desigur, principala atracţie a României rămâne legenda contelui Dracula, a lui Bram Stoker

Ştiri pe aceeaşi temă

Castele înalte, mănăstiri antice şi oraşe medievale fortificate te poartă în trecutul istoriei, începe descrierea desinaţiei „România" în cel mai recent top al celei mai mari edituri de turism din lume - Fodor's.

"De ce să te duci? Se ştie de mult că vânătorii de vampiri sunt atraşi de România, unde mai multe cetăţi impresionante din Transilvania au fost asociate cu celebrul Vlad Ţepeş. De asemenea, turiştii care sunt atenţi la cheltuieli vor descoperi că România este una dintre ţările europene cele mai accesibile la preţuri.

Atracţiile turistice pe care nu trebuie să le pierdeţi sunt mănăstirea Voroneţ, cu celebrele sale picturi (albastru de Voroneţ), cunoscută drept "Capela Sixtină" a estului Europei, sau frumosul castel Peleş, o reşedinţă regală în stil neo-renascentist.

De asemenea, nu trebuie să pierdeţi frumuseţea ţării, nealterată de industria umană, cu sate liniştite şi pitoreşti unde localnicii închiriază camere din casele lor pentru turişti şi îi întâmpină cu un păhărel de ţuică făcută în casă.

Sfatul nostru este să închiriaţi o maşină şi să vizitaţi mănăstirile fortificate din Transilvania, datând din secolele XIII şi XVI. Construite pentru a rezista asediilor, şapte dintre aceste mănăstiri fortificate sunt monumente UNESCO.

Cea mai bună perioadă să vizitaţi România este pe timpul verii, dar destinaţiile turistice cele mai populare tind să fie aglomerate. Clima blândă de primăvară sau de toamnă, zilele calde şi serile răcoritoare, sunt momentul ideal pentru drumeţii, ciclism sau vizitarea castelelor."

Topul FODOR's al celor mai dezirabile destinaţii turistice:

 1. Polul Nord
 2. Valea Hudson din statul New York - SUA
 3. Namibia
 4. Guatemala
 5. Florida
 6. Newfoundland
 7. Norvegia
 8. Italia, Piemontul
 9. Patagonia (Chile)
 10. România
   
citeste totul despre: