FOTO Parisul a fost detronat: top 10 destinaţii turistice în 2014

FOTO Parisul a fost detronat: top 10 destinaţii turistice în 2014

FOTO free-spirit.ro

Parisul nu mai coduce anul acesta în topul celor mai vizitate destinaţii ale lumii, după ani de zile în care a deţinut supremaţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ciuda numărului record de turişti care a vizitat capitala Franţei în 2013, Parisul a pierdut în 2014 supremaţia în faţa Istanbulului, care a ocupat primul loc în cadrul premiilor „Travellers Choice Destinations”, fiind votat de milioane de amatori de vacanţe în străinătate.
 
Nou apărut în top 10 al destinaţiilor favorite, Istanbulul a reuşit să ocupe primul loc, chiar înaintea Romei care, de asemenea, a urcat două locuri faţă de anul trecut. New York-ul, ocupantul locului secund în 2013, a ieşit din top 10 şi se află, anul acesta, pe locul 12.

Istanbul FOTO Daily Mail


Roma FOTO Daily Mail
 
Londra a rămas constată în preferinţele vizitatorilor şi a reuşit să ocupe locul trei, la fel ca anul trecut. 

Londra FOTO Daily Mail
 
Locul patru este ocupat, anul acesta, de Beijing, urmat de Praga.

Beijing FOTO Daily Mail


Praga FOTO Daily Mail

 
La fel ca şi New York, oraşul San Francisco a fost eliminat din top 10, ceea ce înseamnă că SUA nu figurează deloc pe lista de preferinţe a turiştilor, în 2014.  
 
Marrakech, în Maroc, ocupă locul şase, Parisul a coborât pe locul şapte, iar Halong Bay, Hanoi, din Vietnam, se află pe locul opt.

Marrakech, Maroc FOTO Daily Mail


Paris FOTO Daily Mail


Halong Bay, Hanoi FOTO Daily Mail

 
Pe locul nouă se regăseşte Siem Reap din Cambodgia, iar pe ultimul loc Shangai, din China. 

Siem Reap, Cambodgia FOTO Daily Mail


Shangai, China FOTO Daily Mail

 
„Aceste premii sunt bazate pe milioane de recenzii şi calificative din partea celor care contează cu adevărat- vizitatorii”, a declarat James Kay, purtător de cuvânt al TripAdvisor. 

Citeşte şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: