Cine este cel mai mare touroperator de pe litoralul românesc, care vinde vacanţe de peste 15 milioane de euro pe an

Cine este cel mai mare touroperator de pe litoralul românesc, care vinde vacanţe de peste 15 milioane de euro pe an

La începutul anilor 2000, turiştii ro­mâni au invadat litoralul bulgăresc atraşi de condiţii şi preţuri mai bune. După 2010, hotelierii români au înţeles că fără investiţii mor de foame. La rândul lor, şi touroperatorii locali au făcut un pariu (câştigător) pe staţiunile româ­neşti de la Marea Neagră.

La sfârşitul anilor ’90, litoralul românesc nu prea mai avea ce oferi, turiştii români cu bani ştergând din planurile de va­canţă staţiunile de la malul Mării Negre. După 2000 însă, situaţia a devenit mult mai gravă. Mai multe hoteluri de pe litoral au fost vândute, în mare parte în urma unei acţiuni prezentate de statul român drept o mare privatizare, unor an­treprenori care nu au avut tangenţă cu industria turismului.
 
A urmat un deceniu în care şi românii cu venituri mai mici au părăsit litoralul românesc şi au migrat către cel bulgă­resc atraşi de serviciile all inclusive şi preţurile acceptabile.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: