Vrei un Ogar Afgan? Tot ce trebuie să ştii despre această rasă

Vrei un Ogar Afgan? Tot ce trebuie să ştii despre această rasă

Câinele Ogar Afgan este preferat de vânători

Ogarul Afgan este una dintre rasele de câini preferate de vânători datorită rezistenţei şi vitezei acestor animale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ogarul Afgan. Istoricul rasei 

După cum şi numele arată, ogarii din această rasă sunt originari de pe meleagurile Afganistanului. Unele dintre poveştile referitoare la această rasă susţin că un exemplar de ograr afgan a fost luat de Noe pe arca sa.  
 
Ogarul afgan a fost un sprijin de-a lungul secolelor pentru triburile din zona a înaltă a Afganistanului, fiind folosit la vânat. Punctele forte ale acestor câini erau viteză şi rezistanţa foarte bună. 
 
În Europa a ajuns la sfârşitul secolului al XIX-lea, în Anglia, Ogarul Afgan fiind apreciat şi folosit pentru partidele de vânătoare ale nobilimii britanice. 
 

Caracteristici fizice 

Este un câine de talie mare, puternic. Are o înălţime care variază între 63 şi 70 de centimetri, în timp ce greutatea e între 22 şi 27 de kilograme. Capul este proporţional cu corpul, craniul fiind lung. Ochii sunt uşor oblici, de culoare închisă, iarr urechile sunt prinse jos, în spate, lungi, lipite de corp şi acoperite cu par lung.
 
Labele sunt mari şi puternice. Blana are un păr foarte lung şi matasos, in afara de bot si spate unde parul este scurt.Cel mai uşor de găsit sunt câinii cu blană roşcată spre bej, dar pot fi găsite specimene cu blană neagră sau spre alb. 
 

Ogarul Afgan. Personalitate 

„Este un câine inteligent, curajos, vigilent, mândru, independent, încăpăţânat, calm în casa, dar foarte activ şi rapid afară, nu este deosebit de ascultator, nu latră prea mult. Este afectuos, jucăuş, devotat stăpanului, accepta copiii atâta timp cât nu îl necăjesc, distant şi bănuitor cu străinii”, este descrierea făcută de infocaini.ro câinelui Ogar Afgan. Aşadar, are un temperament dificil, fiind prefetat să nu fie lăsat în preajma copiilor mici. 
 

Întreţinere  

Blana ogarului afgan face din acesta un câine destul de greu de îngrijit, fiind necesară perierea acestuia la câteva zile. Nu e recomandat celor care stau îm apartamente, un asemenea câine având nevoie de spaţiu pentru a face mişcare. De asemenea, e bine că dresajul ogarului afgan e dificil  
 

Ogarul Afgan. Probleme de sănătate

Potrivit site-ului vânzări de câini, principale probleme de sănătate ale acestei rase de câini sunt: criptochirdismul sau monochirdismul, problemele oculare, problemele cardiace, displaziile de şold.  
 

Preţ 

Un câţel de ogar afgan cu o vârstă cuprinsă între 7-10 săptămâni poate fi cumpărat cu 1400-1600 de lei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările