Record absolut. Un porumbel voiajor, vândut cu 1,6 milioane de euro la o licitaţie în Belgia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un porumbel în vârstă de doi ani din Belgia numit New Kim a fost vândut pentru suma-record de 1,6 milioane de euro în cadrul unei licitaţii online care a luat sfârşit duminică.

Ofertele pentru porumbel atinseseră deja 1,32 milioane de euro în timpul săptămânii, depăşind recordul anterior de 1,25 de milioane de euro stabilit de un alt porumbel belgian, Armando, în martie 2019. Suma a urcat până la 1,6 milioane de euro în ultimele 30 de minute înainte ca licitaţia să ia sfârşit, mai multe persoane întrecându-se pentru a intra în posesia păsării. 

Licitaţia a început la 200 de euro pe 2 noiembrie şi a atins 1,31 milioane de euro în mai puţin de 90 de minute, după ce un grup din Africa de Sud a făcut o primă ofertă. Câştigătorii licitaţiei încheiate duminică au fost până la urmă doi colecţionari chinezi. 

„Preţurile acestea record sunt incredibile pentru că vorbim de o femelă. Armando era mascul. De obicei un mascul valorează mai mult decât o femelă pentru că poate produce mai mulţi descendenţi”, a declarat Nikolass Gyselbrecht, directorul casei online de licitaţii, pentru The Guardian.

Gyselbrecht a declarat că New Kim are doar doi ani şi a participat la curse doar în 2018, când a câştigat titlul de cea mai bună tânără pasăre din Belgia şi a putut „să se retragă din activitate”. Porumbeii pot să se împerecheze de obicei până la vârstă de 10 ani. 

„Tot ce pot spune este că suntem complet şocaţi”, a declarat Kurt Van de Wouwer, membru al familiei care l-a crescut pe New Kim.

Belgia este considerată patria columbofililor şi a curselor cu porumbei voiajori, dar în ultimii ani entuziasmul venit din China pentru acest sport a început să crească spectaculos preţurile păsărilor, în special ale celor provenite din Belgia. 

Gyselbrecht a explicat că nicio altă ţară nu are o parte atât de mare din populaţie interesată de cursele de porumbei cum are Belgia.

„Ai vreo 20,000 de columbofili într-o ţară foarte mică şi aceştia sunt în competiţie unul cu celălalt, totul la un nivel foarte înalt. E ca Liga Campionilor la fotbal”, a spus acesta.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite