Pregătirea corpului pentru vară: cum preparam crema care albeşte pielea închisă din zona axilei şi a bikinilor

Pregătirea corpului pentru vară: cum preparam crema care
albeşte pielea închisă din zona axilei şi a bikinilor

Pregătirea corpului pentru vară. FOTO Brightside.me

Momentul în care ne vom răsfăţa pe plajă este tot mai aproape. Învaţă să-ţi pregăteşti corpul pentru a-l expune la soare ţinând cont de sfaturile specialiştilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vara este aproape, la fel şi momentul în care ne vom răsfăţa pe plajă, lăsându-ne îmbrăţişaţi de soare. Asta înseamnă costum de baie, picioare goale şi braţe la vedere. În timpul iernii, avem tendinţa de a mânca mai mult şi de a sări peste antrenamentele de fitness, aşa că a venit timpul să acordăm corpului îngrijirea de care are nevoie scrie brightside.me

5 sfaturi pentru a pregăti corpul pentru plajă:

Tenul

În timpul iernii tenul este cel mai vulnerabil fiind afectat de îngheţ, vânt şi schimbări de temperatură. Uitaţi de exfolierile agresive care pot dăuna şi utilizaţi tonice şi loţiuni preparate în casă. Pentru a curăţa pielea grasă, utilizaţi infuzie de albăstrele, patrunjel sau rozmarin. Dacă aveţi pielea uscată, atunci un decoct făcut din muşeţel este extrem de potrivit.

Pielea corpului

Temperaturile scăzute şi aerul cald din interior fac ca pielea să fie foarte uscată şi deshidratată. Asiguraţi-vă că hidrataţi întotdeauna pielea, astfel încât aceasta să fie netedă şi sănătoasă atunci când purtaţi fuste, rochii şi pantaloni scurţi. Dacă nu aveţi deja o loţiune preferată, uleiul de cocos este un hidratant natural foarte bun.

Linia bikinilor

Pentru a evita părul crescut sub piele, se recomandă exfolierea liniei bikinilor de cel puţin 2 ori pe săptămână. Pentru a elimina zonele de o nuanţă mai închisă, trebuie întotdeauna să hidritaţi pielea după duş.

Îngrijirea axilei

Dacă doriţi ca zona axilei să-şi recapete culoarea şi să încetiniţi creşterea părului în această zonă, puteţi încerca această cremă făcută în casă:

Reţetă:

  • 2 linguri de pulbere de curcuma
  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu
  • 3 linguriţe de miere
  • suc de 1/2 bicarbonat sau lamaie

Se amestecă ingredientele împreună pentru a forma o pastă. Înainte de a aplica această cremă, asiguraţi-vă că axila este curăţată în mod corespunzător. După aplicare, lăsaţi tratamentul să se usuce timp de 20 de minute, apoi spălaţi zona. Aplicaţi o cremă hidratantă.

 Dieta

O dietă echilibrată este, de asemenea, o parte importantă în procesul de obţinere a unui corp perfect. Asiguraţi-vă că beţi suficientă apă. Creşteţi consumul de diuretice naturale, cum ar fi castraveţi, lămâie, ceai verde etc. Încercaţi să reduceţi cantitatea de carbohidraţi procesaţi, cum ar fi pâinea şi pastele. De asemenea, reduceţi consumul de alcool, deoarece băuturile alcoolice au de fapt foarte multe calorii.

citeste totul despre: