„Micul prinţ” din scaunul cu rotile: lumea văzută prin ochii unui băiat cu distrofie musculară

„Micul prinţ” din scaunul cu rotile: lumea văzută prin ochii unui băiat cu distrofie musculară

Luka, băieţelul de 12 ani cu distrofie musculară (pentru a vedea pozele la dimensiuni normale, deschideţi fotogaleria) FOTO Matej Peljhan

Fotograful Matej Peljhan a transformat visul unui băieţel cu distrofie musculară în realitate. Acesta a readus la viaţă „Micul prinţ”, cu accente moderne, printr-o serie de fotografii înduioşătoare cu un băieţel de 12 ani imobilizat într-un scaun cu rotile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Boala degenerativă a lui Luka nu-i permite nicio mişcare amplă. Băiatul poate face gesturi mici, folosindu-şi doar mâinile. Nu poate face baie singur, nu se poate îmbrăca şi nici hrăni fără ajutorul altcuiva. Dar reuşeşte, totuşi, cu multă imaginaţie şi puţină mişcare, să-şi folosească puterile limitate pentru a schiţa şi a desena.

Aici a intervenit fotograful Peljhan, care a adus imaginaţia lui Luka la viaţă printr-o serie de fotografii inspirate din visele unui băiat care vede mai departe de scaunul cu rotile. 

„Este cât se poate de conştient de situaţia lui, dar nu renunţă. Nu vrea nici mila altora, nici empatie, vrea doar să rămână pozitiv şi concentrat pe lucrurile pe care chiar le poate face. Încearcă, în felul lui deştept, să se apropie de toate activităţile pe care, în ciuda handicapului său, nu-i sunt posibile. Câteodată, cu ajutorul imaginaţiei şi a cuvintelor, când creativitatea lui creşte până la cer, uită de limitele lui fizice”, a declarat fotograful pentru site-ul Mashable.

Imaginile nu au fost realizate cu Photoshop sau alte efecte speciale, ci pur şi simplu arată perspectiva din care Luka vede viaţa.
 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: