Măsuri drastice într-un orăşel din Regatul Unit: toalete publice antisex

Măsuri drastice într-un orăşel din Regatul Unit: toalete publice antisex

FOTO barry-today.co.uk

Primăria unui orăşel din Ţara Galiilor plănuieşte să demoleze toaletele publice pentru a le înlocui cu unele care să detecteze activităţi sexuale înăuntrul lor şi să declanşeze o serie de măsuri pentru împiedicarea acestora, relatează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Porthcawl, un orăşel sudic de coastă din Ţara Galiilor, Regatul Unit, plănuieşte să investească 200.000 de euro în toalete publice care să împiedice „activităţile sexuale inadecvate şi vandalismul”. Pentru a le folosi utilizatorii vor plăti o taxă.
 
Senzorii de mişcare ai noilor modele vor fi acţionaţi de activităţi „violente”, în timp ce senzorii de greutate vor detecta intrarea a mai mult de o persoană declanşând o alarmă ţipătoare, deschiderea uşilor şi stropirea cu apă rece.
 
De asemenea, dacă cineva rămâne înăuntru prea mult timp se va porni un mesaj de avertizare, iar încălzirea şi luminile vor fi oprite. Aceste măsuri urmăresc să împiedice ca cineva să doarmă înăuntru.
 
O „curăţare profundă” automată va fi activată la fiecare 10 minute.
 
„Reconstruirea toaletelor publice este o componentă importantă a ambiţiei consiliului local al Porthcawl de a se asigura că oraşul rămâne un loc grozav pentru vizitatorii, rezidenţii săi, ca şi pentru cei care muncesc aici”, a spus un membru al consiliului local.
 
Planurile primăriei au primit multe reacţii negative pe reţelele sociale, unii numind măsurile crude şi chiar „umilitoare”.
 
„Senzori de greutate care să detecteze o doua persoană în interior? De la ce greutate pornesc? Eu cântăresc cât doi adolescenţi! Şi cum rămâne cu cei care au nevoie de ajutor? Pentru că eu trebuie să intru cu copiii mei”, a scris un utilizator pe Twitter.
 
„Este absolut înfricoşător. Sunt o persoană cu dizabilităţi şi mi se mai întâmplă să cad, iar atunci cineva trebuie să mă ajute. Iar acum trebuie să mă asigur că voi putea folosi facilităţile publice fără a avea parte de consecinţe umilitoare şi violente? Şi asta pe motiv de panică morală?” a scris un altul.
 
Toaletele vor fi demolate în octombrie.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: