Marile greşeli pe care le facem când ne începem ziua de muncă: de ce nu este bine să bem cafeaua dimineaţa devreme, la birou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cafeaua nu ar trebui băută înainte de ora 9.30 dimineaţa, spun specialiştii/FOTO naldzgraphics.ne
Cafeaua nu ar trebui băută înainte de ora 9.30 dimineaţa, spun specialiştii/FOTO naldzgraphics.ne

Primele minute dintr-o zi de lucru sunt esenţiale pentru productivitatea de care vom da dovadă în următoarele ore pe care le vom petrece la birou. De aceea, contează foarte mult ce facem în acest interval de timp, pentru că unele decizii greşite ne pot afecta serios eficienţa.

Jurnaliştii de la Business Insider au descoperit 10 capcane în care mulţi dintre noi cad fără să-şi dea seama, în fiecare dimineaţă când ajung la birou.

1. Dacă întârziem la serviciu, atunci vom lăsa şefilor o impresie proastă, care nu va putea fi ştearsă chiar dacă vom face ore suplimentare în acea zi. Un studiu recent publicat de Huffington Post arată că angajaţii care sunt mereu în întârziere la birou sunt consideraţi mai puţin conştiincioşi şi de aceea evaluarea care li se face va fi negativă, chiar dacă ei vor avea rezultate bune.

2. Salutarea colegilor este foarte importantă la începutul zilei, chiar dacă asta presupune sacrificarea câtorva minute pentru a schimba două vorbe cu fiecare. Dacă nu vom face acest gest o să părem distanţi şi colegii nu vor avea încredere să discute cu noi. Şefii care nu-şi salută subalternii sunt consideraţi lipsiţi de competenţe sociale, iar acest lucru va duce la o imagine negativă în ochii altora.

3. Cafeaua ar trebui băută după ora 9.30 dimineaţa, nu mai devreme. La această oră scade nivelul de cortizol din organism, hormon care reglează energia şi atunci apare nevoia de cafeină. Prin urmare, timpul petrecut la cafea imediat ce ajungem la serviciu poate fi considerat timp pierdut, dacă vom bea cafeaua mai devreme de această oră.

4. O altă greşeală pe care o fac mulţi dintre noi este încercarea de a răspunde imediat la toate e-mailurile primite peste noapte. Michael Kerr, expert în conferinţe de teme de business, spune că în primele 10 minute noi nu ar trebui să pierdem timpul cu toate mesajele primite, ci să ne uităm rapid să vedem ce este urgent, iar de restul ne vom ocupa mai târziu. Altfel vom pierde mult timp pe care l-am putea folosi mult mai eficient, pentru a ne îndeplini sarcinile de la serviciu.

5. Planificarea fiecărei zile de muncă este esenţială, deşi deseori neglijăm acest aspect. Durează doar câteva minute să ne uităm pe agendă şi să ştim dacă trebuie să ne pregătim din timp pentru o şedinţă sau eveniment important, ca să nu intrăm în panică pe ultima sută de metri.

6. Tot la începutul zilei trebuie să ne propunem să rezolvăm mai întâi sarcinile cele mai dificile. Deseori greşim aici şi ne apucăm de cele mai uşoare lucruri, iar spre finalul zilei suntem obosiţi şi nu ne mai putem concentra bine, deci ne va fi mult mai greu să terminăm proiectele complicate.

7. Multitaskingul este o altă greşeală pe care suntem tentaţi s-o facem dimineaţa. Avem multă energie şi credem că putem rezolva totul deodată, cât mai repede. Studiile au arătat însă că este mai bine să terminăm fiecare sarcină pe rând. Rezultatele vor fi mult mai bune şi nu ne vom simţi extenuaţi.

8. Ca să nu fim distraşi de la muncă şi să putem lucra eficient nu trebuie să ne lăsăm afectaţi de problemele personale, de gânduri negative. Dacă ne vom lăsa copleşiţi de ele este posibil să nu mai dăm randament întreaga zi.

9. Dimineaţa este cea mai prostă perioadă pentru organizarea de şedinţe. Psihologii spun că în această perioadă a zilei oamenii ar trebui să se concentreze pe sarcini care necesită multă atenţie, cum ar fi scrisul. Şedinţele ar trebui planificare după-amiaza, pentru că necesită un consum redus de energie.

10. Refuzul de a lucra conform unei rutine nu este deloc productiv dimineaţa. Vom pierde timp gândindu-ne ce ar trebui să facem mai întâi, în loc să ne apucăm imediat de treabă. De aceea, rutina ne este de mare ajutor la prima oră, pentru că ştim exact ce avem de făcut şi astfel nu pierdem nici timp nici energie cu lucruri lipsite de importanţă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite